چگونه می توان به کشور ترکیه مهاجرت کرد؟ شرایط زندگی در ترکیه چگونه است؟ چرا به ترکیه مهاجرت کنیم؟ کدام شهرهای ترکیه برای زندگی بهتر هستند؟ بهترین روش مهاجرت به ترکیه چیست؟ آسان ترین راه مهاجرت به ترکیه چیست؟ زندگی در ترکیه چه مزایایی دارد؟ چگونه می توان اقامت ترکیه را دریافت کرد؟
شرایط کار در ترکیه چگونه است؟ چگونه می توان ویزای کاری ترکیه را دریافت کرد؟ آیا از طریق کار در ترکیه می توان اقامت دائم ترکیه را دریافت کرد؟ چگونه می توان برای تحصیل در ترکیه اقدام کرد؟ هزینه تحصیل در ترکیه چقدر است؟ مزایای تحصیل در ترکیه چیست؟ آیا بعد از فارغ التحصیلی می توان در ترکیه کار کرد؟ چگونه از دانشگاه های ترکیه پذیرش بگیریم؟
شرایط اخذ اقامت دائم ترکیه چیست؟ شرایط دریافت پاسپورت ترکیه چیست؟ بعد از چند سال اقامت در ترکیه می توان پاسپورت ترکیه را دریافت نمود؟ مزایای شهروندی ترکیه چیست؟
شرایط سرمایه گذاری در ترکیه چگونه است؟ آیا با سرمایه گذاری در ترکیه می توان اقامت دائم ترکیه را دریافت کرد؟ شرایط خرید ملک در ترکیه به چه صورت است؟ آیا با خرید ملک در ترکیه می توان پاسپورت این کشور را دریافت کرد؟
نگاهی به کشور ترکیه
کشور ترکیه به مساحت 783,562 کیلومتر مربع با موقعیت جغرافیایی خاص خود، پل ارتباطی میان قاره های آسیا و اروپا است. بخشی از خاک ترکیه در قاره آسیا و بخش دیگری از آن در قاره اروپا واقع شده است. همین امر سبب شده است که ترکیه نقش پر رنگی در خط ترانزیت منطقه داشته باشد.
در آخرین سرشماری ها جمعیت ترکیه 85,278,215 نفر اعلام شده است. شهر مدرن آنکارا با جمعیتی بیش از پنج و نیم میلیون نفر پایتخت سیاسی و از شهرهای تجاری و صنعتی مهم کشور ترکیه می باشد. مقبره بنیانگذار جمهوری ترکیه -کمال آتاتورک- نیز در این شهر واقع شده است.
در سال های اخیر دولت ترکیه با سرمایه گذاری در بخش توریسم موجب گسترش و رونق این صنعت گردیده است. ترکیه با داشتن مناظر طبیعی و سواحلی زیبا با آب و هوای مطلوب و همچنین بناهای تاریخی با معماری های خاص و منحصر به فرد هر ساله میزبان گردشگران بسیاری به ویژه از کشور عزیزمان ایران می باشد.
ترکیه از همسایگان غربی ایران است که فرهنگ و آداب و رسوم مشترک بسیاری با ایران دارد. فرهنگ و تاریخ غنی ترکیه را می توان در آثار تاریخی چون شهر تروآ، بقایای شهر اِفِسوس، تپه گوبِکلی، مسجد ایاصوفیه و … مشاهده نمود.
نزدیکی جغرافیایی کشور ترکیه به ایران و شباهت های فرهنگی میان این دو کشور سبب شده است که هموطنان بسیاری خواستار مهاجرت به ترکیه و زندگی در این کشور باشند. از این رو در این مقاله تلاش شده است که اطلاعات جامع و موثقی در خصوص روش های مهاجرت به ترکیه به شما عزیزان ارائه گردد.
تحصیل در ترکیه
دانشجویان بین المللی، به دلیل تاریخ غنی، تنوع فرهنگی و به ویژه موقعیت جغرافیایی خاص ترکیه برای کسب تجارب جدید و متفاوت نگاهی ویژه به کشور ترکیه دارند. کشور ترکیه دارای 104 دانشگاه دولتی و 62 دانشگاه غیر دولتی است که طیف وسیعی از رشته ها را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می دهند.
دانشگاه های Istanbul Aydin، TED، Istanbul Sehir،METU و Bilkent از جمله دانشگاه هایی هستند که دوره های تحصیلی خود را به زبان انگلیسی نیز ارائه می دهند. برای تحصیل در دوره 4 ساله کارشناسی، متقاضی می بایست مدرک دیپلم دبیرستان را اخذ کرده باشد تا بتواند در آزمون ورودی دانشگاه ها شرکت نماید. شایان ذکر است که برای تحصیل در ترکیه هیچ گونه محدودیت سنی عنوان نشده است.
برای اخذ پذیرش از دانشگاه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، متقاضی می بایست در آزمون ورودی دانشگاه مورد نظر خود شرکت نماید و بتواند نمره قبولی دریافت کند. طول دوره تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد 2 سال و در مقطع دکتری 4 سال می باشد.
اطلاعات و مدارک مورد نیاز مربوط به هر رشته و دانشگاه در وبسایت هر دانشگاه اعلام می گردد. بنابراین متقاضیان تحصیل در ترکیه می بایست با مراجعه به وبسایت دانشگاه ها، از شرایط و مدارک مورد نیاز دانشگاه و رشته انتخابی خود اطلاع یابند.
پس از دریافت پذیرش از دانشگاه، با ارائه نامه اخذ پذیرش از دانشگاه و تکمیل فرم های مربوط به ویزای تحصیلی به کنسولگری یا سفارت ترکیه می بایست برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام کرد.
اقامت کاری ترکیه
متقاضیان کار در کشور ترکیه برای دریافت اقامت کاری این کشور به پیشنهاد شغلی از سوی یک کارفرمای ترک نیاز دارند. فرد متقاضی در اولین گام برای دریافت اقامت کاری ترکیه می بایست قرارداد و یا پیشنهاد شغلی خود را به سفارت یا کنسولگری ترکیه در کشور خود ارائه دهد.
علاوه بر این، کارفرمای متقاضی نیز برای دریافت مجوز کار می بایست مدارک مربوطه متقاضی را به وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه ارائه دهد. به بیان دیگر متقاضی برای کار در ترکیه، هم به ویزای کاری و هم به مجوز کار نیاز دارد. افراد با تخصص در حوزه های مالی، مهندسی و آموزش زبان انگلیسی بیشترین شانس را در یافتن شغل در ترکیه دارند.
اجازه اقامت اولیه به مدت یک سال است و در صورت درخواست متقاضی برای تمدید، کارت اقامت دو ساله صادر می گردد. پس از 8 سال اقامت و کار در ترکیه فرد می تواند برای دریافت مجوز کار دائم در ترکیه درخواست خود را ارائه دهد.
دیگران میخوانند: مهاجرت به کانادا
مزایای اقامت کاری ترکیه
- دریافت پاسپورت و شهروندی ترکیه پس از 5 سال
- بهره مندی از حقوق و مزایای شهروندی ترکیه
- بهره مندی از امکانات بهداشتی و درمانی ترکیه
- امکان تحصیل رایگان فرزندان
- امکان اشتغال فرزندان
- تسهیل مهاجرت به سایر کشورها
اقامت ترکیه از طریق خرید ملک
ساده ترین و پرطرفدارترین روش برای دریافت اقامت و شهروندی ترکیه، خرید ملک در این کشور است که با استقبال گسترده ای به ویژه از سوی هموطنان عزیزمان مواجه گشته است. در سال های اخیر، دولت ترکیه به منظور جذب سرمایه خارجی و ارز آوری به سرمایه گذاران در حوزه املاک و مستغلات حق اقامت و شهروندی ترکیه را اعطا می نماید.
بر اساس آمار رسمی اعلام شده از سوی دولت ترکیه، اتباع کشورهای عراق، ایران و کویت به ترتیب بیشترین خریداران ملک در ترکیه هستند. امکان خرید ملک در هر کجای ترکیه و سهولت پروسه خرید ملک در ترکیه، این فرصت را به متقاضیان سرمایه گذاری در این حوزه داده است که با هر میزان سرمایه ای بتوانند ملک مناسب خود را خریداری نمایند.
بسیاری از افراد برای گذراندن تعطیلات و دوران بازنشستگی خود ترجیح می دهند در مناطق ساحلی و خوش آب و هوایی چون آلانیا و آنتالیا ملک مورد نظر خود را خریداری نمایند. برخی افراد نیز تنها برای حفظ ارزش پول خود اقدام به خرید املاک در ترکیه می نمایند. قصد شما از خرید ملک در ترکیه هر چه که باشد منجر به دریافت اقامت و نهایتا شهروندی ترکیه می گردد.
سریع ترین مسیر دستیابی به شهروندی و پاسپورت کشور ترکیه، سرمایه گذاری به مبلغ 250 هزار دلار در حوزه املاک و مستغلات است. به بیانی ساده تر، اتباع خارجی از جمله ایرانیان می توانند با خرید خانه و یا چند ملک مختلف مجموعا به ارزش 250 هزار دلار آمریکا در کمتر از شش ماه شهروندی ترکیه را برای خود، همسر و فرزندان زیر 18 سال خود دریافت نمایند و از مزایای آن از جمله امکان سفر به 107 کشور دنیا بدون نیاز به ویزا بهره مند شوند.
در صورتیکه ارزش ملک خریداری شده کمتر از 250 هزار دلار باشد به شما و خانواده اجازه اقامت در ترکیه تعلق می گیرد و در صورت 5 سال اقامت و زندگی در ترکیه می توانید برای دریافت پاسپورت ترکیه اقدام نمایید. بنابراین با خرید ملک در ترکیه با هر قیمت و ارزشی می توانید اقامت و شهروندی ترکیه را به دست آورید.
مزایای خرید ملک در ترکیه
- دریافت اقامت ترکیه برای متقاضی و خانواده
- دریافت پاسپورت ترکیه برای متقاضی و خانواده
- امکان تحصیل رایگان فرزندان
- امکان اشتغال و دریافت مجوز کار برای متقاضی و خانواده
- بهره مندی از تمام حقوق شهروندی ترکیه
- سهولت در سفر و مهاجرت به سایر کشورها
ثبت شرکت در ترکیه
امروزه بسیاری از صاحبان کسب و کارها در اندیشه گسترش بیزنس و کسب و کار خود در مقیاس جهانی هستند؛ از این رو بسیاری از کشورها از جمله کشور ترکیه، با ارائه گزینه ثبت شرکت فرصت گسترش و توسعه کسب و کار و همینطور دیده شدن در سطح جهانی را در اختیار صاحبان کسب و کارها قرار داده اند.
کشور ترکیه دارای اقتصادی رو به رشد در حوزه های مختلفی از جمله گردشگری، پوشاک، کشاورزی، نساجی، فولاد و … می باشد. ترکیه به لحاظ اقتصادی در میان 20 قدرت اقتصادی جهان قرار گرفته است. جایگاه اقتصادی ترکیه و مجاورت و نزدیکی آن به ایران از جمله فاکتورهایی هستند که ترکیه را به مقصدی مناسب برای ثبت شرکت ایرانیان تبدیل کرده است.
به منظور سهولت در روند ثبت شرکت خارجیان در ترکیه، قوانین و پروسه های انجام ثبت شرکت در ترکیه برای خارجیان و شهروندان ترکیه کاملا مشابه می باشد. انتخاب نوع شرکت و مکان تاسیس آن گام های ابتدایی برای ثبت شرکت در ترکیه هستند. در ادامه نگاهی داریم به انواع شرکت هایی که در ترکیه مجاز به ثبت هستند:
شرکت سهامی
شرکت سهامی از انواع شرکت هایی است که می توان در کشور ترکیه اقدام به ثبت آن نمود. شرکت سهامی، شرکتی است که سرمایه آن به صورت سهام تقسیم بندی شده است. شرکت سهامی خود دارای دو نوع شرکت سهامی عام و شرکت سهامی خاص می باشد.
در شرکت سهامی عام، بخشی از سرمایه شرکت از طریق فروش سهام به عموم تامین می شود اما در شرکت سهامی خاص، سرمایه شرکت توسط موسسین شرکت تامین می گردد. مسئولیت سهام داران در شرکت سهامی به میزان سهام آنان بستگی دارد.
بر اساس آمار نزدیک به 13 درصد شرکت های ثبت شده در ترکیه از نوع شرکت سهامی هستند. میزان سرمایه اولیه برای تاسیس این نوع شرکت مبلغ 50000 لیر ترکیه اعلام شده است.
شرکت با مسئولیت محدود
شرکت با مسئولیت محدود از رایج ترین نوع شرکت ها است. تقریبا بیش از 80 درصد شرکت های ثبت شده در ترکیه از نوع شرکت با مسئولیت محدود هستند. ثبت این نوع شرکت را می توان با یک یا چند سهام دار انجام داد. از دلایل محبوبیت شرکت با مسئولیت محدود این است که شرکا تنها به میزان سرمایه ای که در شرکت سرمایه گذاری کرده اند در قبال بدهی های شرکت مسئولیت دارند.
علاوه بر این پروسه ثبت این نوع شرکت ساده تر از دیگر انواع شرکت ها می باشد. حداقل سرمایه اولیه مورد نیاز برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود در ترکیه 10000 لیر ترکیه می باشد.
شرکت تعاونی
شرکت های تعاونی به منظور کمک به ارتقا و بهبود رفاه و وضعیت اقتصادی شرکا تاسیس می گردند. برای تاسیس یک شرکت تعاونی در ترکیه به حداقل 7 عضو نیاز می باشد. لازم به ذکر است که این نوع شرکت ها غالبا در اوضاع نابسامان اقتصادی و به هدف کمک به اقشار نیازمند تاسیس می شوند.
شراکت محدود
برای ثبت این نوع شرکت داشتن حداقل دو عضو الزامی می باشد. یکی از اعضا عضو فعال شرکت یا شریک عمومی می باشد که مسئولیت مدیریت سرمایه ها را به عهده دارد. عضو یا اعضای دیگر تنها کار سرمایه گذاری در شرکت را انجام می دهند و در قبال مدیریت روزانه سرمایه ها نقش و مسئولیتی عهده دار نیستند.
مزایای ثبت شرکت در ترکیه
- دریافت اقامت دائم کشور ترکیه برای متقاضی و خانواده
- امکان دریافت پاسپورت کشور ترکیه برای متقاضی و خانواده
- نرخ مالیات پایین
- امکان افتتاح حساب بانکی
- بهره مندی از قوانین گمرکی و بازرگانی ترکیه
اقامت ترکیه از طریق ازدواج
در قوانین مهاجرتی اکثر کشورهای جهان، ازدواج یک فرد خارجی با تبعه آن کشور، منجر به صدور اقامت و تابعیت آن کشور برای همسر خارجی می گردد. کشور ترکیه نیز از این قاعده مستثنی نیست. بر اساس قوانین ترکیه، در صورتی که 3 تا 5 سال از مدت زمان ازدواج با یک تبعه کشور ترکیه گذشته باشد می توان برای اخذ اقامت دائم ترکیه اقدام نمود. این بازه زمانی به منظور حصول اطمینان دولت این کشور از واقعی بودن ازدواج صورت گرفته می باشد. لازم به ذکر است که ازدواج با فردی که از طریق پناهندگی شهروند ترکیه شده است مشمول این قانون نمی گردد.
اقامت ترکیه از طریق تولد
امروزه بسیاری از افراد به دنبال دریافت اقامت کشورها از طریق تولد فرزندشان در خاک کشور مربوطه می باشند. به طور کلی، کشورها برای اعطای اقامت و تابعیت به نوزادان متولد شده از اصل خاک و یا اصل خون پیروی می کنند. کشورهایی که از اصل خاک پیروی می کنند به نوزادان متولد شده در مرزهای هوایی، زمینی و دریایی خود اقامت و تابعیت خود را اعطا می کنند. کشورهای آمریکا و کانادا دو کشوری هستند که پیرو اصل خاک می باشند.
اما در مقابل کشورهایی که بر اساس اصل خون عمل می کنند تنها در صورتی به نوزادان متولد شده در خاکشان اقامت می دهند که پدر یا مادر تبعه آن کشور باشد. کشور ترکیه در خصوص اعطای اقامت به نوزادان متولد شده در ترکیه پیرو اصل خون می باشد و تنها در صورتی اقامت و تابعیت خود را اعطا می نماید که پدر یا مادر نوزاد تبعه ترکیه باشد.