ویزای تحصیلی آمریکا برای ایرانیان

آمریکا یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای جهان به‌حساب می‌آید. طبیعتاً زندگی، تحصیل و کار در این کشور رؤیای بسیاری از افراد است. به‌طور کلی، شهروند یک کشور خارجی که مایل به ورود به ایالات‌متحده و کسب اقامت آمریکا می‌باشد، ابتدا باید ویزا دریافت نماید. او باید یا ویزای غیر مهاجرتی برای اقامت موقت یا ویزای مهاجرتی برای اقامت دائم دریافت کند. همچنین افراد برای تحصیل در آمریکا باید ویزای تحصیلی آمریکا را داشته باشد. موسسه مهاجرتی هلدینگ رسام در این مقاله اطلاعات جامعی درباره این نوع ویزا و انواع آن در اختیارتان قرار داده است.

نام و نام خانوادگی *
این فیلد را پر کنید
شماره موبایل *
این فیلد را پر کنید
  1. هلدینگ رسام
  2. وبلاگ
  3. ویزای تحصیلی آمریکا برای ایرانیان

اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

ویزای تحصیلی آمریکا یکی از انواع ویزاهایی است که اخذ آن این امکان را ایجاد می‌کند که فرد بتواند در کشور ایالات‌متحده آمریکا به تحصیل مشغول شود. هر فردی که قصد تحصیل در آمریکا را دارد و مدت‌زمان تحصیلش بیشتر از شش ماه طول می‌کشد، باید ویزای دانشجویی آمریکا را اخذ نماید. این نوع ویزا جزء ویزاهای غیر مهاجرتی محسوب می‌شود. یعنی فرد پس از اتمام تحصیلاتش باید به کشور خودش برگردد و نمی‌تواند اقامت آمریکا را به‌طور دائم کسب کند. البته با داشتن و اتمام تحصیلات به‌شرط یافتن کار، اخذ اقامت دائم امکان‌پذیر است.

انواع ویزای تحصیلی آمریکا

دولت ایالات‌ متحده آمریکا برای افرادی که قصد مهاجرت به آمریکا از طریق تحصیل در آمریکا را دارند، سه نوع ویزای دانشجویی ارائه می‌دهد. این ویزاها عبارتند از:

ویزای دانشجویی F

ویزای دانشجویی آمریکا نوع F برای تحصیل در کالج یا دانشگاه‌های معتبر ایالات‌متحده یا تحصیل انگلیسی در یک موسسه زبان انگلیسی زبان ارائه می‌شود. این ویزا به دو نوع 1 و 2 طبقه‌بندی می‌گردد:

  • ویزای F1 (دانشجوی آکادمیک) به فرد این امکان را می‌دهد که به‌عنوان یک دانشجوی تمام‌وقت در یک کالج معتبر، دانشگاه، هنرستان، دبیرستان آکادمیک یا سایر مؤسسات دانشگاهی یا در یک موسسه آکادمیک شامل برنامه‌های آموزش زبان وارد ایالات‌متحده شود. فرد باید در یک برنامه یا دوره تحصیلی ثبت‌نام کند که به مدرک، دیپلم یا گواهینامه ختم می‌شود. همچنین مدرسه او باید توسط دولت ایالات‌متحده مجوز پذیرش دانشجویان بین‌المللی را داشته باشد.
  • ویزای F2 برای همسر و فرزندان فردی که ویزای F1 را دارد، صادر می‌شود و معتبر بودن آن به‌شدت به معتبر بودن ویزای F1 وابسته است. یعنی اگر خطایی صورت بگیرد و اعتبار ویزای F1 از بین برود، اعتبار ویزای F2 نیز از بین خواهد رفت.

ویزای دانشجویی M   

ویزای دانشجویی M نیز نوع دیگری از ویزای تحصیلی آمریکا است. این ویزا به جهت تحصیل یا آموزش غیر آکادمیک به‌غیر از برنامه‌های آموزش زبان و یا برای آموزش در رشته‌های فنی حرفه‌ای در ایالات‌متحده به افراد اعطا می‌شود. در این ویزا نیز ویزای M1 برای خود فرد متقاضی و ویزای M2 برای همسر و فرزندان او صادر می‌گردد.

ویزای J Exchange

این نوع ویزای برای شرکت در یک برنامه مبادله‌ای، استفاده از فرصت‌های مطالعاتی، سفر کاری درسی در دوره تابستان و گذراندن دور انترنی یا کارآموزی برای افراد صادر می‌شود.

دوره تحصیلی و نوع موسسه آموزش عالی که فرد قصد دارد در آن شرکت کند، تعیین می‌نماید که به کدام نوع از ویزاهای ذکرشده نیاز دارد. برای اینکه نوع مناسب ویزای خود را بدانید، می‌توانید از مشاوره وکلای مهاجرتی و کارشناسان موسسه مهاجرتی هلدینگ رسام استفاده نمایید.

مراحل اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

برای مهاجرت به آمریکا از طریق اخذ ویزای تحصیلی امریکا باید مراحل زیر طی شود:

گام اول در اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

قبل از اینکه بتوانید برای ویزای دانشجویی آمریکا از نوع F، J یا M درخواست دهید، ابتدا باید به یک موسسه آموزش عالی ایالات‌متحده که توسط برنامه تبادل دانشجو و بازدیدکننده (SEVP) تائید شده است، درخواست دهید. باید توجه داشته باشید که ممکن است موسسه دارای گواهینامه SEVP باشد و بتواند فرم‌های l-20 و DS-2019 را برای استفاده در درخواست‌های ویزا صادر کند، اما اعتبار ملی یا منطقه‌ای نداشته باشد. مؤسساتی که توسط اداره امور آموزشی و فرهنگی برای قرار دادن شرکت‌کنندگان در برنامه‌های تبادل علمی (ویزاهای J) تعیین‌شده‌اند، باید دارای اعتبار باشند. به رسمیت شناختن واحدها و مدارک دوره توسط سایر مؤسسات و توسط کارفرمایان آمریکایی و بین‌المللی به اعتبار یک موسسه مرتبط است.

به دلیل مهم بودن این مرحله و برای اینکه بدانید موسسه آموزش عالی موردنظرتان در فهرست مؤسسات مورد تائید توسط برنامه تبادل دانشجو و بازدیدکننده (SEVP) قرار دارد یا نه، بهتر است با مشاوران متخصص موسسه مهاجرتی هلدینگ رسام مشورت نمایید.

گام دوم اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

پس ‌از اینکه موسسه آموزش عالی مورد تائید SEVP ثبت‌نام شما را پذیرفت، شما باید در سیستم اطلاعات دانش‌آموز و بازدیدکنندگان تبادلی (SEVIS) ثبت‌نام نمایید و هزینه SEVIS l-901 را بپردازید. برای درخواست آنلاین ویزای غیر مهاجرتی یا فرم DS-160 باید 160 دلار هزینه بپردازید. نکته مهم اینکه این مبلغ ویزای تحصیلی امریکا غیرقابل استرداد است و مدت اعتبار رسید پرداخت هزینه SEVIS به مدت یک سال می‌باشد. سپس موسسه آموزش عالی مورد تائید فرم l-20  را برای شما صادر می‌کند. در این فرم باید تمکن مالی شما ثابت شود.

گام سوم اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

پس از دریافت فرم l-20  و ثبت‌نام در SEVIS، می‌توانید پس از دریافت نوبت از سفارت آمریکا، در سفارت یا کنسولگری ایالات‌متحده برای ویزای دانشجویی (F یا  M یا J ) جهت مصاحبه حضوری حاضر شوید. یادتان باشد هنگام شرکت در مصاحبه ویزای تحصیلی امریکا باید فرم l-20 را به افسر مربوطه در کنسولگری ارائه دهید.

نکته مهم این است که اگر همسر و/یا فرزندان شما قصد دارند در حین تحصیل با شما در ایالات‌متحده زندگی کنند، آن‌ها نیز باید در SEVIS ثبت‌نام نمایند. فرم l-20  فردی را از موسسه آموزش عالی مورد تائید SEVP  دریافت کنند و برای ویزا درخواست دهند (اما هزینه  SEVISرا پرداخت نمی‌کنند).

موسسه مهاجرتی هلدینگ رسام با مشاوران و کارشناسان خود می‌تواند به بهترین و مطمئن‌ترین شکل ممکن در تمامی این مراحل همراهتان باشد.

مزایای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

مهاجرت به آمریکا و تحصیل در این کشور با اخذ ویزای تحصیلی آمریکا مزایای زیادی دارد که از بین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. با تحصیل در آمریکا شما می‌توانید:

  • در برخی از بهترین مؤسسات جهان تحصیل کنید.
  • سبک زندگی دانشجویی پرجنب‌وجوش را تجربه نمایید.
  • مهارت‌های انگلیسی خود را بهبود بخشید.
  • از سرتاسر دنیا دوستانی پیدا کنید.
  • برای رزومه خود تجربه بین‌المللی دریافت نمایید.
  • از یک شبکه پشتیبانی قوی برای دانشجویان بین‌المللی در این کشور لذت ببرید.

مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

بسیار مهم است که قبل از مصاحبه ویزای تحصیلی امریکا مدارک موردنیاز زیر را جمع‌آوری و آماده نمایید. مدارک موردنیاز برای گرفتن ویزای دانشجویی آمریکا عبارتند از:

  • داشتن پاسپورت معتبر (پاسپورت باید حداقل شش ماه بیشتر از زمان اقامت شما در آمریکا اعتبار داشته باشد. این مدت اعتبار شش ماه برای دولت آمریکا در تائید شدن درخواستتان، بسیار مهم است. ولی در برخی کشورها مثلاً انگلستان این زمان موردنیاز نیست و فقط داشتن پاسپورت بین‌المللی معتبر، کافی است.)
  • درخواست ویزای غیر مهاجرتی، صفحه تائید فرم DS-160
  • رسید پرداخت هزینه درخواست SEVIS
  • دو عکس رنگی جدید – هنگام تکمیل فرم آنلاین DS-160 این دو عکس باید یکی به‌صورت دیجیتالی و یکی فیزیکی باشد که اگر عکس آپلود نشود، عکس فیزیکی و چاپ‌شده جایگزین آن شود.
  • گواهی واجد شرایط بودن
  • به همراه داشتن فرم l-20 که موسسه آموزش عالی شما برای شما ارسال کرده است. شما و مسئول موسسه آموزش عالی‌تان باید فرم را امضا کنید. فرم l-20 برای همسر و/یا فرزندان شما، اگر قصد دارند با شما در ایالات‌متحده زندگی کنند.
  • مدارک دال بر داشتن تمکن مالی لازم برای دوران تحصیل شما

ممکن است در مواقعی افسر اداره مهاجرت آمریکا که برای تعیین صلاحیت شما جهت ویزای تحصیلی امریکا با شما مصاحبه می‌کند، مدارک اضافی مانند مدارک زیر را درخواست نماید:

  • مدارک دال بر آمادگی تحصیلی شما، مانند ریزنمرات، دیپلم، مدارک تحصیلی یا گواهینامه‌های مدارسی که در آن حضور داشته‌اید
  • نمرات آزمون استاندارد موردنیاز موسسه آموزش عالی‌ موردنظرتان در ایالات ‌متحده
  • مدارک دال بر قصد شما برای ترک ایالات‌متحده پس از اتمام دوره تحصیلی
  • نحوه پرداخت کلیه هزینه‌های تحصیلی، زندگی و سفر.

وجود نقص یا فقدان حتی یکی از این مدارک می‌تواند موجب رد درخواست ویزای ویزای تحصیلی امریکا گردد. بنابراین اکیداً توصیه می‌شود که بررسی کامل بودن مدارکتان را به یک متخصص و کارشناس زبده ازجمله کارشناسان موسسه مهاجرتی هلدینگ رسام بسپارید.

مدت‌ زمان لازم برای رسیدگی به درخواست ویزای تحصیلی آمریکا

ویزای تحصیلی امریکا یکی از سریع‌ترین ویزاها برای پردازش است. در واقع، مجوز تحصیل اغلب مستقیماً قبل از مصاحبه سفارت شما پردازش می‌شود. مصاحبه، آخرین مرحله از فرآیند درخواست است. در پایان مصاحبه، افسر اداره مهاجرت و کنسولگری باید به شما بگوید که آیا درخواست شما تائید شده است یا خیر. بررسی برخی از درخواست‌های ویزای F1 چندین روز طول می‌کشد، در این صورت تائید شما چند روز پس از مصاحبه خواهد بود.

شرایط کار در حین تحصیل در آمریکا

دارندگان ویزای F1 در سال اول تحصیل می‌توانند به مدت 20 ساعت در هفته در محدوده دانشگاه کار پاره‌وقت داشته باشند. ولی آنها از سال دوم به بعد، اجازه کار خارج از دانشگاه را دارند تا زمانی که شغل آن‌ها آموزش عملی درسی، آموزش عملی اختیاری یا پسوند آموزش اختیاری علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات (STEM) باشد. ولی دارندگان ویزای F2 یا همان همسر و فرزندان متقاضی اصلی، اجازه کار ندارند.

دانشجوی M1 که مایل به کار است، تنها پس از اتمام تحصیل می‌تواند در موقعیت‌های آموزشی عملی کار کند. با این ‌حال، دانشجویان M1 ممکن است در موقعیت‌های خاصی نیز در داخل یا خارج از دانشگاه کار کنند تا زمانی که موقعیت‌های مجاز داشته باشند.

با داشتن ویزای تحصیلی آمریکا از نوع J1 فرد می‌تواند 20 ساعت در هفته را در محوطه دانشگاه به کار نیمه‌وقت مشغول شود و در تعطیلات تحصیلی، کار تمام‌وقت داشته باشد. ویزای J2 نیز مانند دو مورد قبل برای اعضای خانواده فرد متقاضی صادر می‌شود.

دانشجویان باید اطمینان حاصل کنند که هر شغل خارج از دانشگاه که به دست می‌آورند، مربوط به حوزه تحصیلی آن‌ها است و قبل از تاریخ شروع، توسط مسئول موسسه آموزش عالی تعیین‌شده که SEVIS و USCIS را مدیریت می‌کند، تأیید شده است.

جمع‌بندی

آمریکا با داشتن جامعه‌ای پیشرفته و دانشگاه‌هایی که در سطح جهانی حرفی برای گفتن دارند، مقصد مهاجرتی بسیاری از افراد برای ادامه تحصیل و زندگی است. ویزای تحصیلی آمریکا انواع مختلفی مانند F، M، و J دارد که هر فرد بسته به نوع رشته تحصیلی و موسسه آموزش عالی موردنظرش، برای یکی از این ویزاها درخواست می‌دهد. همراه بردن همسر و فرزندان با داشتن این ویزا امکان‌پذیر است. البته با داشتن ویزای تحصیلی آمریکا نمی‌توان بعد از اتمام تحصیلات در این کشور، اقامت دائم داشت. برای اطلاعات بیشتر و گرفتن مشاوره در این زمینه می‌توانید با موسسه مهاجرتی هلدینگ رسام در ارتباط باشید.

به این مطلب امتیاز دهید.
[کل: 1 میانگین: 2]

تماس و مشاوره رایگان

فرم مشاوره رایگان مهاجرت

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید

آخرین مقالات وبلاگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

× مشاوره آنلاین