دانمارک یکی از کشورهایی است که مقصد مهاجرتی بسیاری افراد از سراسر دنیا میباشد. سالانه افراد زیادی برای ارتقا سطح زندگی خود و زندگی در یکی از مرفهترین کشورها، به این کشور مهاجرت میکنند. برای مهاجرت به دانمارک راههای زیادی وجود دارد که یکی از آنها مهاجرت از طریق استارت آپ دانمارک است. در این مقاله، موسسه مهاجرتی هلدینگ رسام به بررسی این روش مهاجرتی از زوایای مختلف میپردازد.
مهاجرت به دانمارک و اخذ اقامت دانمارک از طریق استارت آپ در واقع طرحی است که از تابستان سال 2018 رواج یافت. با این روش، افراد غیر دانمارکی این اجازه را پیدا میکنند تا در این کشور اقامت نمایند، شرکتی را بهصورت خلاقانه راهاندازی کنند و به اقتصاد این کشور کمک نمایند. در واقع این افراد باید در این کشور بهنوعی کارآفرینی کنند و اجازه کارمند شدن ندارند. البته میتوانند بهصورت فریلنسری فعالیت داشته باشند.
ایده کسبوکاری که ارائه میشود، باید خلاقانه و نوآورانه باشد و ابتدا باید توسط هیئتی از کارشناسان که توسط اداره بازرگانی دانمارک منصوب شدهاند، تائید شود. سپس توسط آژانس بینالمللی استخدام و ادغام دانمارک یا بهاختصار SIRI برای گرفتن مجوز اقامت بررسی میگردد. طرحی که ارائه میشود، میتواند توسط یک نفر و یا گروههای حداکثر سهنفره ارائه گردد. اگر طرح بهصورت گروهی ارائه شود، تمامی اعضای گروه باید خواهان ایجاد کسبوکار مشترک در کشور دانمارک باشند.
با دریافت مجوز اقامت دانمارک از طریق ایجاد استارت آپ دانمارک فرد مجاز به کار در مشاغلی میباشد که مجوز کار در آنها به او اعطا شده است. از طرف دیگر، وی میتواند به انجام کار داوطلبانه بدون مزد بپردازد. اگر فرد بخواهد یک شغل جانبی داشته باشد، باید یک مجوز جداگانه دریافت نماید. با داشتن ویزای دانمارک از طریق استارت آپ فرد اجازه کار در سایر کشورهای حوزه شنگن را ندارد.
افرادی که میخواهند از طریق ایجاد کسبوکار استارتاپی اقدام به اخذ اقامت دانمارک نمایند، باید واجد شرایطی باشند که در این قسمت به آنها پرداخته میشود:
ایده کسبوکار فرد باید نوآورانه و مورد تائید کارشناسان اداره تجارت دانمارک باشد
فردی که میخواهد در کشور دانمارک اقدام به تأسیس و راهاندازی استارتاپ نماید، باید ایدهای ارائه دهد که نوآورانه باشد. علاوه بر خلاقانه بودن، ایده ارائهشده باید این پتانسیل را داشته باشد که در جامعه تجاری دانمارک توسعه یابد و منافع تجاری و اقتصادی برای کشور دانمارک داشته باشد. بهطورمعمول، امکان اعطای مجوز استارت آپ دانمارک برای مشاغل بدون پتانسیل نوآورانه، بهعنوانمثال رستورانها، فروشگاههای خردهفروشی، تجارتهای کوچک، مشاغل واردات و صادرات و غیره، وجود ندارد. همچنین ایده کسبوکار فرد باید توسط هیئتی از کارشناسان منصوبشده توسط سازمان تجارت دانمارک تائید شود. این هیئت پروژهها را بر اساس معیارهایی مانند مقیاسپذیری، نوآوری، جذابیت در بازار و غیره بررسی مینمایند. تمامی برنامهها در مدت 8 هفته توسط کارشناسان ارزیابی میشوند.
فرد باید بتواند از خودش حمایت کند
در اخذ اقامت از طریق استارت آپ دانمارک فرد باید مدارکی ارائه دهد مبنی بر اینکه بودجه کافی برای پوشش سال اول اقامت در دانمارک را دارد. اگر خانوادهاش او را به دانمارک همراهی میکنند، باید اسنادی مبنی بر تواناییاش برای حمایت از آنها را نیز ارائه دهد. در واقع فرد باید توانایی مالی خود را برای حمایت از خود و خانواده خود، برای مسئولین مربوطه ثابت نماید. مدارک توانایی فرد برای حمایت از خود و اعضای خانواده همراه، میتواند بهعنوانمثال در قالب یک صورتحساب بانکی باشد. میزان بودجهای که برای این امر لازم است، بهصورت زیر میباشد:
140,592 کرون دانمارک اگر فرد تنها و بدون خانواده به دانمارک اقامت دارد.
281,184 کرون دانمارک اگر همسر فرد، او را به دانمارک همراهی میکند.
327,432 کرون دانمارک اگر همسر و یک یا چند فرزند فرد، او را به دانمارک همراهی میکنند.
186,840 کرون دانمارک اگر یک یا چند فرزند، اما نه همسر فرد، او را به دانمارک همراهی کنند.
فرد باید نقش فعالی در اداره کسبوکار استارت آپی داشته باشد
حضور فیزیکی فرد برای راهاندازی کسبوکار و استارت، ضروری است. بهعبارت دیگر، فرد باید در اداره کسبوکار موردنظر، نقش فعال داشته باشد. اگر شرایط بهگونهای است که فرد صرفاً سهامدار شرکت میباشد و فقط منافع اقتصادی یا مالی در کسبوکار دارد، نمیتواند از طریق استارت آپ دانمارک اقدام به مهاجرت به دانمارک نماید و باید از روش دیگری ویزا اخذ کند.
فرد باید یک طرح تجاری یا بیزینس پلن مطلوب داشته باشد
داشتن یک بیزینس پلن خوب و قوی یکی از اصلیترین معیارها برای قبول درخواست ویزای دانمارک از طریق استارت آپ میباشد. درواقع بیزینس پلن یا طرح تجاری، نقشه راه فرد است و نشاندهنده مسیری میباشد که استارتاپ قرار است در آینده طی نماید.
یک بیزینس پلن یا طرح تجاری خوب در استارت آپ دانمارک بخشهای مختلفی دارد که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
معرفی کسبوکار
اهداف تجارت (کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت)
تحقیقات بازار (بازار هدف، آنالیز مشتریان و رقبا)
برنامه بازاریابی
تواناییهای فردی اعضای تیم و منابع انسانی
بررسی پتانسیل رشد تجارت و امکان اندازهگیری آن
نیازها و منابع مالی و تجهیزات موردنیاز
لازم به ذکر است که هرچه طرح تجاری دقیقتر و واضحتر باشد، امکان قبول درخواست ویزای فرد بیشتر میشود. با توجه به حساسیت کامل بودن بیزینس پلن، میتوانید از کمک مشاوران و کارشناسان زبده موسسه مهاجرتی هلدینگ رسام استفاده نمایید.
مدتزمان اقامت و شرایط تمدید ویزای استارت آپ دانمارک
اجازه اقامت و کار به فرد این امکان را میدهد که برای مدتزمانی که مجوزش معتبر است، در دانمارک بماند. علاوه بر این، وی میتواند تا حداکثر 90 روز در آخرین دوره 180 روزه در منطقه شینگن بماند. فرد نباید آدرس دانمارکی خود را تغییر دهد یا بیش از 6 ماه متوالی در خارج از کشور بماند. اگر در این مورد تخلف شود، منجر به از بین رفتن مجوز فرد میگردد. این بدان معنا است که فرد حق اقامت دانمارک را از دست خواهد داد.
ویزای استارت آپ دانمارک برای مدت دو سال صادر میشود. این مدت در مقابل ویزای استارت آپ هلند که فقط برای یک سال صادر میگردد، یک مزیت محسوب میشود. فرد بعد از اتمام این دوره میتواند در صورت واجد شرایط بودن ( تحقق طرح تجاری ارائهشده)، مجوز اقامت خود را برای سه سال دیگر تمدید نماید. فرد اگر پنج سال به این صورت در کشور دانمارک اقامت کند و طرح تجاریاش موجب رشد اقتصادی و اشتغالزایی شود، میتواند اقامت دائم دانمارک را اخذ نماید. این مورد شبیه ویزای استارت آپ انگلیس است. برای حفظ مجوز ورود مجدد، دارندگان مجوز نباید بیش از 6 ماه بهطور مداوم در خارج از کشور بمانند.
دانستن این نکته بسیار مهم است که فرد باید قبل از انقضای مجوز، برای تمدید مجوزش درخواست دهد. اگر وی درخواست خود را برای تمدید بهموقع ارسال نماید، اجازه دارد در دانمارک بماند و به اداره تجارت خود ادامه دهد (حتی اگر مجوزش منقضی شده باشد).
گاهی پیش میآید که اجازه اقامت صادرشده یا مدتزمانی که این اجازه اقامت تمدیدشده است، کوتاهتر از دو یا سه سال است. این مورد وقتی پیش میآید که اعتبار پاسپورت فرد کمتر از زمان مجاز برای اقامت باشد. اجازه اقامت فقط تا 3 ماه قبل از تاریخ انقضای پاسپورت فرد میتواند معتبر باشد. بنابراین مثلاً اگر پاسپورت فرد تا یک سال معتبر باشد، اجازه اقامت برای 9 ماه برای او صادر میشود. فرد میتواند اقدام به تمدید پاسپورت نماید و سپس برای تمدید اجازه اقامت خود درخواست دهد (اما این کار فقط 3 ماه قبل از انقضای مجوز فرد در اولین فرصت انجام میشود).
مزایای اخذ ویزای استارت آپ دانمارک
ازجمله مزایای مهاجرت از طریق استارتاپ دانمارک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سطح کیفی و استانداردهای بالای زندگی
فرد با اخذ ویزای استارتاپ دانمارک میتواند برای خود و خانوادهاش شرایط زندگی در یک کشور مرفه اروپایی را فراهم نماید. دانمارک کشوری عضو اتحادیه اروپا است که فرد بهراحتی میتواند از مزیتهای زندگی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا استفاده کند و سطح کیفی زندگی خود و خانوادهاش را بالاتر ببرد. همینطور وی میتواند شرکتش را در یک اکوسیستم کارآفرینی شناختهشده رشد دهد. بهعلاوه، دانمارک شادترین کشور جهان شناختهشده است.
حمایت دولت دانمارک
دولت دانمارک تمایل به جذاب کردن کشور خود برای سرمایهگذاران خارجی دارد. روند ایجاد یک شرکت در دانمارک راحت است. ثبت شرکت در این کشور فقط یک کرون دانمارک هزینه دارد. فرد میتواند برای افتتاح یک شرکت در دانمارک بهصورت آنلاین درخواست دهد. به دست آوردن نتیجه بهطور متوسط حدود چهار روز طول میکشد.
مزایای مالیاتی
شرکت تا زمانی که سرمایه در گردشش از 50 هزار کرون (6700 یورو) تجاوز نکند، از پرداخت مالیات معاف میباشد. مالیات شرکت 25٪ است. اگر دفتر مرکزی خارج از حوزه قضایی دانمارک باشد و تجارتی در کشور وجود نداشته باشد، مالیات 0٪ است. بهعلاوه:
دانمارک در رتبهبندی فوربس در مورد بهترین کشورها برای راهاندازی کسبوکار، در رتبه اول قرار دارد.
دانمارک دارای رتبه هشتم در GII (شاخص جهانی نوآوری) در جهان است
دانمارک رتبه چهارم در سراسر جهان از نظر سهم تحقیق و توسعه در تولید ناخالص داخلی دارد.
سرانه تولید ناخالص داخلی دانمارک – 49,883 دلار در سال 2017 ( دهمین در اروپا و 39 در جهان) است.
گسترش بازار به کشورهای اتحادیه اروپا
فردی که از طریق استارتاپ دانمارک مهاجرت میکند، بهراحتی میتواند با تلاش و خلاقیت خود بازار کار سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا را نیز به دست آورد و پای تجارتش را به این کشورها نیز باز کند.
همراهی خانواده
در مهاجرت از طریق استارتاپ دانمارک فرد میتواند همسر و فرزندانش را نیز با خود به دانمارک ببرد. همسر فرد اجازه داشتن شغل تماموقت را دارد و فرزندانش میتوانند بهصورت رایگان به تحصیل بپردازند. موسسه مهاجرتی هلدینگ رسام با وکلای مهاجرتی که در اختیار دارد، میتواند شما را بهتمامی این مزایا برساند.
مدارک موردنیاز برای ویزای استارتاپ دانمارک برای کارآفرینان شامل موارد زیر است:
پاسپورت معتبر و کپی تمام صفحات ازجمله تمام صفحات خالی، جلد جلو و پشت پاسپورت.
تاریخچه سفر
مدارک تحصیلی و تجاری
مهارت در زبان انگلیسی
مستندات هزینه پرداختی مانند رسیدهای پرداختی
طرح تجاری یا بیزینس پلن تصویبشده
بیانیه حساب (فرد باید ثابت نماید که میتواند در طول اقامت خود در دانمارک از نظر مالی از خود حمایت کند)
اسناد مالکیت شرکت (در صورت لزوم)
اگر فرد اسنادی غیر از انگلیسی، آلمانی، نروژی، سوئدی و دانمارکی ارسال مینماید، باید ترجمههای تائیدشده را به دانمارکی یا انگلیسی ارائه دهد. از آنجایی که ناقص بودن مدارک موجب رد درخواست ویزای فرد میشود، توصیه میگردد از راهنمایی کارشناسان موسسه مهاجرتی هلدینگ رسام کمک بگیرید.
مراحل درخواست ویزای استارت آپ دانمارک
برای اخذ اقامت دانمارک از طریق ویزای استارتاپ دانمارک معمولاً باید مراحل زیر را طی نمود:
گام اول:
فرد باید بیزینس پلن خود را به ارسال نماید.
گام دوم:
کارشناسان مربوطه، طرح تجاری فرد را بررسی میکنند و نتیجه را ظرف شش هفته پس از ارسال، به فرد اطلاع میدهد. اگر طرح تائید شود، متقاضی نامه تائید رسمی دریافت خواهد کرد.
گام سوم:
فرد باید یک شناسه سفارش پرونده بهصورت آنلاین در وبسایت Startup Denmark ایجاد نماید و هزینه را بپردازد.
گام چهارم:
فرد باید هرگونه اسناد پشتیبانی را جمعآوری نماید، این مدارک در قسمت قبل ذکرشدهاند.
گام پنجم:
فرد باید یک قرار ملاقات بگیرد و اطلاعات بیومتریک خود را به نزدیکترین سفارت یا کنسولگری دانمارک ظرف 14 روز پس از ارسال درخواست خود برای اجازه اقامت ارسال نماید.
گام ششم:
فرد باید پس از دریافت اجازه اقامت (ظرف یک ماه دریافت میشود) به دانمارک برود. اجازه اقامت فرد برای یک دوره اولیه حداکثر تا 2 سال اعطا میشود.
موسسه مهاجرتی هلدینگ رسام میتواند قدمبهقدم شما را در طی این مراحل تا مهاجرت به کشور دانمارک همراهی نماید.
جمعبندی
برنامه استارت آپ دانمارک دروازهای برای ورود به این کشور پیشرفته است تا کارآفرینانی با ایدههای خلاقانه بتوانند بهطور دائم در دانمارک مستقر شوند و استارتاپ خود را راهاندازی نمایند. این ایدهها باید بتوانند به اقتصاد دانمارک کمک کنند و اشتغالزایی نمایند. اگر ایده نوآورانه، پول کافی و البته قصد اقامت در دانمارک دارید، موسسه مهاجرتی هلدینگ رسام میتواند شما را برای مهاجرت به این کشور یاری نماید.
23 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
درود، کارشناسان ما با شما در تماس خواهند بود.
تا چه سقفی باید پول فراهم کرد برای اینکه همراه با خانواده بتونیم ویزا دانمارک رو بگیریم و بتونیم اونجا زندگی کنیمو کسب کارراه بندازیم
پاسخ سوال شما به نوع بیزنسی که قصد راه اندازی اش را دارید، تعداد اعضای خانواده و سبک زندگی شما بستگی دارد.
سلام سوال من اینکه میتونم بیزینسی که تو ایران دارم رو انتقال بدم به کشور دانمارک و از همون ابتدا ورود کار خودمو شروع کنم
درود دوست عزیز، ابتدا می بایست شرایط بیزنس شما بررسی گردد. کارشناسان ما جهت ارائه مشاوره با شما در ارتباط خواهند بود.
اگر فردی کسی رو داخل دانمارک داشته باشه و بتونن ساپورتش کنن چطوری باید ثابت کنه ک از نظر مالی تامین در سال اول چه مدرکی باید ارائه بده
درود، لطفا با کارشناسان دفتر تهران در تماس باشید.
با سلام
طفا با شماره تماس های دفتر تهران هلدینگ رسام تماس بگیرید.
021-88566803-6
سلام مراحل درخواست ویزا دانمارک و ارائه دادنشون به کشور دانمارک رو ازطریق موسسه شما انجام میشه دیگه؟
درود، بله
سلام چقدر مزیت ها و کیفیت زندگی با اخذ ویزا استارت اپ دانمارک خوب است همراهی خانواده یکی از مزیت های خوبش بود لذت بردم از گفته هاتون ممنون
سپاس
سلام من بیزینس خودمو میخواستم داخل دانمارک ارائه بدم میتونم همسر فرزندم با خودم همراه کنم یا اول خودم باید اقدام کنم بد اونا
درود، بله امکان همراهی خانواده هست. لطفا با دفتر تهران در تماس باشید.
مچکرم از موسسه هلدینگ رسام که برای ویزام باشون مشاوره داشتم و خیلی راضی بودم
سپاس از لطف شما
سلام مقاله خیلی مفید بود و من تونستم جواب خیلی سوالاتم رو از این مقاله پرمحتوا شما برای ویزا استارت اپ دانمارک بگیرم
بسیار عالی
اخذ وبزای استارت اپ شرایط خیلی خوبی داره انشالله بتونم با کمک شما این ویزا استارت اپ دانمارک بگیرم موسسه شما بهترینه
درود دوست عزیز، در خدمت شما هستیم
سطح کیفیت ویزای استارت اپ دانمارک خیلی بالاس ادم میتونه با این ویزا کیفیت زندگیشو ببره بالا