مهاجرت به آمریکا؛ معرفی تمام روش‌ها

آمریکا یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای جهان است و طبق آمار سال 2021، تقریباً 13.7 درصد (حدود 47 میلیون نفر) جمعیت آمریکا را مهاجران تشکیل می‌دهند. باتوجه‌به آمارهای جهانی مهاجرت، مقصد بیش از یک‌پنجم مهاجران در سراسر جهان، کشور آمریکا است. آمریکا برای ایرانیان هم مقصد جذابی است و حدود 1.5 میلیون نفر ایرانی در آمریکا زندگی می‌کنند.

در این صفحه از وبسایت هلدینگ مهاجرتی رسام، در مورد انواع روش های مهاجرت به آمریکا و ویزاهای مختلف این کشور صحبت کرده ایم. همچنین شرایط و انواع ویزاها و گرین کارت های آمریکا را به‌صورت کامل معرفی کرده ایم. اگر به دنبال اطلاعات جدید و دقیقی از قوانین مهاجرتی آمریکا هستید، تا انتها با ما همراه شوید. ما با کمک مشاوران و وکلای با تجربه خود، به فرایند مهاجرت شما سرعت می بخشیم.

مهاجرت به آمریکا با هلدینگ رسام

برای مهاجرت به آمریکا از کجا شروع کنیم؟

اگر قصد مهاجرت به آمریکا را داشته باشید، احتمالاً این عبارت را در گوگل جستجو کردید و با انبوهی از اطلاعات مختلف و بعضاً متناقض روبرو شدید. به‌احتمال زیاد، همین موضوع باعث سردرگمی شما هم شده و به‌خوبی نمی‌دانید که باید قدم اول مهاجرت به آمریکا را چطور بردارید. اما نگران نباشید؛ در این مقاله نه‌تنها قرار است اطلاعات دست‌اول و دقیقی را مطابق با قوانین مهاجرتی 2024 آمریکا به شما ارائه کنیم، بلکه مسیر را هم برای شما شفاف می‌کنیم. در این مقاله قرار است هر آنچه در مورد مهاجرت به آمریکا بدانید را بیان کردیم. در ادامه شما قرار است تمام راه های قانونی مهاجرت به آمریکا را بخوانید و در هر بخش، ما گفتیم که امکان دریافت چه ویزاهایی برای چه افرادی وجود دارد. یعنی کاملاً مشخص کردیم که هر روش، برای چه افرادی مناسب است. پس شما اول باید روش را انتخاب کنید و برای هر روش، مقاله دیگری نوشتیم که اطلاعات کامل و جامعی را در مورد همان روش ذکر کردیم.

پس مسیر شما برای مهاجرت به آمریکا به این صورت خواهد بود که اول از بین روش‌هایی که در ادامه معرفی کردیم، یکی روش را مطابق با شرایط خود انتخاب کنید و به صفحه اختصاصی آن روش بروید. در آن صفحه اختصاصی، مسیر برای شما شفاف‌تر می‌شود. همچنین در انتهای مقاله، اطلاعات مختلفی را دررابطه‌با کشور آمریکا بیان کردیم تا بیشتر با این کشور و فضای آن آشنا شوید و شاخص‌های مختلف آن را ببیند.

راه های مهاجرت به آمریکا

ایالات متحده آمریکا یکی از مهاجرپذیرترین کشور‌‌های جهان است و دولت این کشور روش‌ها و برنامه‌های مهاجرتی متنوعی را برای مهاجرت به این کشور ایجاد کرده است. به‌صورت کلی، شما به دو صورت قانونی می‌توانید به آمریکا مهاجرت کنید:

دریافت ویزا آمریکا (U.S. Visa)

ویزای آمریکا سند یا برگه‌ای رسمی از طرف اداره مهاجرت آمریکا است که برای ورود و اقامت موقت در خاک آمریکا (مانند کار، تحصیل، سفر و…) به افراد خارجی داده می‌شود. یعنی ویزاها عموماً برای اقامت موقت صادر می‌شوند اما می‌توانید آن‌ها را به اقامت دائم یا گرین کارت هم تبدیل کنید.

دریافت گرین کارت آمریکا (Green Card)

گرین کارت، یک کارت فیزیکی است که از طرف اداره مهاجرت آمریکا صادر می‌شود و حکم یک مدرک قانونی برای اقامت دائم برای زندگی و کار در آمریکا را دارد. این نکته را به یاد داشته باشید که گرین کارت آمریکا با شهروندی (سیتیزن شیپ) تفاوت دارد و افرادی که دارای گرین کارت هستند، برخی از مزایای شهروندی را ندارند. برای مثال با گرین کارت نمی‌توانید در انتخابات شرکت کنید یا برای مدت طولانی، از خاک آمریکا بیرون باشید.

تفاوت ویزا و گرین کارت آمریکا چیست؟

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، ویزا معمولاً برای اقامت‌های موقت و گرین کارت برای اقامت‌های دائم در آمریکا است. باتوجه‌به اینکه همه افراد واجد شرایط دریافت گرین کارت نیستند، شما می‌توانید ابتدا ویزای آمریکا را دریافت و بعداً با تبدیل‌شدن به یک فرد واجد شرایط، آن را به گرین کارت تبدیل کنید. همچنین از طریق هر دو روش می‌توانید در نهایت شهروندی آمریکا را دریافت کنید. ویزا و گرین کارت آمریکا روش‌های مشابهی هم دارند؛ برای مثال برای مهاجرت به آمریکا از طریق کار یا خانواده، شما می‌توانید بسته به شرایط برای دریافت ویزا یا گرین کارت اقدام کنید.

روش های مهاجرت به آمریکا از طریق ویزا روش های مهاجرت به آمریکا از طریق گرین کارت
خانواده خانواده
تحصیل شرکت در لاتاری
کار و استخدام کار و استخدام
کارآفرینی سرمایه گذاری
مهاجرت فرزند به آمریکا از طریق فرزندخواندگی درخواست پناهندگی
برنامه‌های مهاجرتی بشردوستانه پرورنده های ویژه
توریستی و سفر به آمریکا قربانیان قاچاق انسان یا فعالیت‌های مجرمانه

شرایط مهاجرت به آمریکا

برای مهاجرت به آمریکا، روش‌های مختلفی پیش روی افراد قرار دارد که هر کدام شرایط مختص به خود را دارند. پس نمی‌توانیم شرایط ثابت و یکسانی را برای مهاجرت به آمریکا در نظر گرفت. پس برای اطلاع از شرایط مهاجرت به آمریکا، باید ابتدا با انواع روش های مهاجرت به آمریکا آشنا باشید و بعد از انتخاب روش مهاجرت، شرایط آن را مطالعه کنید.

ما در ادامه تمام راه های مهاجرت به آمریکا را توضیح دادیم و انواع ویزاهای هر روش را بیان کردیم. همچنین در نظر داشته باشید که برخی افراد، اجازه و امکان مهاجرت به را ندارند که عبارت‌اند از:

  • افرادی که سابقه جرم و جنایت‌های مختلف را دارند.
  • اشخاصی که برای امنیت ملی و شهروندان آمریکا، یک خطر تلقی می‌شود.
  • فردی که قوانین مهاجرتی آمریکا را نقض کرده باشد.
  • افرادی که دارای مشکلات جدی پزشکی هستند.
  • مسئولین یا مقاماتی که باعث نقض حق‌وحقوق انسانی شده باشند.

این افراد تحت هیچ شرایطی امکان ورود به خاک آمریکا را ندارند که البته توضیحات بیشتری هم دررابطه‌با آن‌ها وجود دارد. اما برای سایر افراد، راه‌های مختلفی وجود دارد که در ادامه آن‌ها را بیان می‌کنیم.

ارزیابی شرایط مهاجرت شما

موسسه مهاجرتی هلدینگ رسام از ابتدای فرآیند مهاجرت تا رسیدن به مقصد همراه شماست.

انواع روش های مهاجرت به آمریکا

پس اگر بخواهیم جمع‌بندی کنیم، روش های مهاجرت به آمریکا برای ایرانیان عبارت‌اند از:

هر کدام از موارد بالا دارای شرایط و نکات مربوط به خود هستند که در ادامه آن‌ها را بیشتر توضیح می‌دهیم. به همین دلیل مهم است که قبل از انتخاب نوع مسیر برای مهاجرت به آمریکا، با متخصصین این زمینه مشورت کنید. خوشبختانه هلدینگ مهاجرتی رسام با سال‌ها تجربه در زمینه مهاجرت آماده خدمات‌رسانی به شما عزیزان می باشد.

مهاجرت تحصیلی به آمریکا؛ آسان‌ترین راه مهاجرت به آمریکا

ایالات متحده آمریکا داری یکی از بهترین سیستم‌های آموزشی در سطح جهان است و مدارس و دانشگاه‌های این کشور، همواره جزء بهترین دانشگاه‌های جهان بوده‌اند. بر اساس رتبهبندی تایمز در سال 2024، از بین 20 دانشگاه برتر جهان، 13 دانشگاه متعلق به کشور آمریکا هستند و این سطح بالای آموزش عالی آمریکا را نشان می‌دهد. پس آمریکا یکی از بهترین مقاصد برای مهاجرت تحصیلی است و می‌توانید برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا اقدام کنید. این روش همچنین یکی از راحت ترین روش های مهاجرت به آمریکا است و به دو طریق می‌توانید برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا اقدام کنید که در ادامه بیان کردیم. در هر دو روش زیر، شما ویزا و اقامت موقت آمریکا را دریافت می‌کنید.

در این روش شما به‌عنوان یک دانش‌آموز یا دانشجوی تمام‌وقت وارد آمریکا می‌شوید و باید ویزای دانشجویی آمریکا دریافت کنید. دوره‌های تحصیلی در آمریکا به دو دسته دوره‌های آکادمیک و دوره‌های فنی‌وحرفه‌ای تقسیم می‌شوند.

دوره آکادمیک (Academic)

برای شرکت در دوره‌های آکادمیک، باید ویزای F آمریکا را دریافت کنید که به شما اجازه می‌دهد در یک دانشگاه، کالج، هنرستان، دبیرستان و حتی مدارس ابتدایی مشغول به تحصیل شوید. همچنین دوره‌های آموزش زبان هم نوعی از دوره‌های آکادمیک محسوب می‌شوند. توجه داشته باشید که برای دریافت این ویزا، باید در مؤسسات آموزشی و برنامه‌های تحصیلی‌ای شرکت کنید که به مدرک، دیپلم یا گواهینامه ختم شود و مؤسسه موردنظر، مورد تأیید دولت آمریکا باشد.

دوره غیرآکادمیک یا فنی‌وحرفه‌ای (Vocational)

برنامه‌های مهاجرتی اکسچنج برای شرکت در دوره‌های غیرآکادمیک یا فنی‌وحرفه‌ای، باید ویزای M آمریکا را دریافت کنید. در این حالت، شما در یک برنامه تحصیلی فنی‌وحرفه‌ای شرکت می‌کنید که مؤسسه ارائه‌دهنده آن مورد تأیید دولت آمریکا است و لزوماً به مدرک، دیپلم یا گواهی‌نامه ختم نمی‌شود.

دولت آمریکا باهدف ترویج تبادل دانش و مهارت‌ها در زمینه‌های آموزش، هنر و علم، یک سری برنامه مهاجرتی با عنوان برنامه تبادل یا اکسچنج طراحی کرده است. افراد باهدف آموزش، یادگیری، سخنرانی، مشاوره، مطالعه، تحقیق، تحصیلات تکمیلی و غیره در این برنامه‌ها شرکت می‌کنند و می‌توانند اقامت موقت آمریکا را دریافت کنند. پس افراد در قالب یک معلم، مربی، پرفسور، محقق، متخصص یا کارآموز و غیره می‌توانند برای این روش اقدام کنند.

همچنین اگر می‌خواهید قبل از اپلای برای یک دانشگاه‌، کالج یا حتی مدرسه، از آن دیدن کنید، می‌توانید ویزای توریستی آمریکا را دریافت کنید و به‌عنوان یک ویزیتور، موقتاً وارد خاک آمریکا شوید. مهاجرت تحصیلی به آمریکا دارای نکات و جزئیات بیشتری هم است که در مقاله دیگری به آن‌ها اشاره کردیم. اگر می‌خواهید در جریان هزینه‌ها، مدارک، نحوه و میزان کار دانشجویی و غیره قرار بگیرید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله مهاجرت تحصیلی به آمریکا را بخوانید.

برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا، باید شرایط زیر را داشته باشید:

  • شما باید به‌عنوان یک دانشجوی تمام‌وقت، در یکی برنامه تحصیلی آکادمیک، فنی‌وحرفه‌ای و یا برنامه آموزش زبان ثبت‌نام کرده باشید.
  • مدرسه، کالج، دانشگاه یا مؤسسه آموزشی که در آن ثبت‌نام کردید، باید مورد تأیید اداره مهاجرت آمریکا باشد.
  • باید در طول دوره تحصیلی خود، توانایی حمایت مالی از خود را داشته باشید یا به عبارتی دیگر، تمکن مالی لازم را داشته باشید.
  • شما باید توانایی صحبت‌کردن به زبان انگلیسی را داشته باشید یا در دوره‌های زبان شرکت کرده باشید. در واقع باید مدرک زبان انگلیسی معتبر مانند آیلتس (IELTS) یا تافل (TOEFL) ارائه دهید و یا نشان دهید که با شرکت در دوره‌های آموزش زبان، در حال تسلط به زبان انگلیسی هستید.
  • در نهایت شما باید در کشوری دیگر اقامت داشته باشید که قصد ترک آن را ندارید.

توجه داشته باشید که شرایط بالا، شروط اصلی برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا هستند و هر دانشگاه، کالج یا مؤسسه آموزشی، شرایط دیگری برای پذیرش دارند. شرایط و مدارک هویتی و تحصیلی موردنیاز برای پذیرش در مؤسسات آموزشی آمریکا، بسته به مقطع و دانشگاه متفاوت است و می‌توانید آن را در سایت مؤسسه ببینید.

مهاجرت از طریق تحصیل فرزند، یکی دیگر از راه‌های مهاجرت به کشورهای خارجی است. فرایند به این صورت است که خانواده‌ها از کشورهای دیگر، پذیرش تحصیلی برای فرزندان خود دریافت می‌کنند و خود به‌عنوان سرپرست فرزند، به آن کشور مهاجرت کنند. این روش مهاجرتی بسته به کشور، برای دانشجویان هم صادق است اما بیشتر برای پذیرش تحصیلی فرزندان (از 4 تا 19 ساله) از این روش استفاده می‌شود. در حال حاضر، آمریکا هیچ روشی برای مهاجرت والدین از طریق تحصیل فرزند ندارد و با دریافت پذیرش از مدارس، کالج‌ها و دانشگاه‌های آمریکا برای فرزند، والدین نمی‌توانند به‌عنوان همراه، ویزای آمریکا دریافت کنند.

پیش از هر چیز این را بگوییم که چون رشته‌ای در آمریکا محبوب است یا تقاضای زیادی برای آن وجود دارد، لزوماً بهترین گزینه برای شما نیست. شما باید رشته دانشگاهی خود را بر اساس علایق خود انتخاب کنید و اگر در رشته موردعلاقه خود تحصیل یا کار کنید، بعد از مهاجرت با چالش‌های بسیار کمتری مواجه می‌شوید. همچنین بهتر است رشته‌ای که انتخاب می‌کنید، متناسب و مرتبط با مسیر شغلی و کاری شما باشد.

برای انتخاب بهترین رشته‌های دانشگاهی در آمریکا، فقط کافی است که نگاهی به بازار کار و نیازهای بازار کار در حال و آینده بیندازیم. بر اساس مواردی مثل پیشرفت‌های تکنولوژیکی و تغییرات جمعیتی، اقتصادی و اجتماعی، می‌توان رشته‌های زیر را به‌عنوان بهترین رشته‌های در زمان حال و پنج سال آینده برای بازار کار آمریکا معرفی کرد:

  • علوم کامپیوتر (مخصوصاً زیرشاخه‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین)
  • رشته‌های بهداشت و مشاغل کادر درمان
  • علم داده و تجزیه‌وتحلیل
  • مهندسی (مخصوصاً مهندسی محیط‌زیست و انرژی‌های تجدیدپذیر)
  • مدیریت کسب‌وکار
  • توسعه‌دهنده برنامه و نرم‌افزار
  • امنیت سایبری
  • امور مالی و اقتصاد
  • آموزش
  • ریاضیات

با پر کردن فرم رایگان ارزیابی، اولین قدم در مسیر مهاجرت به آمریکا را بردارید

مهاجرت کاری به آمریکا؛ یکی از بهترین راه های مهاجرت به آمریکا

یکی دیگر از بهترین روش های مهاجرت به آمریکا، استخدام است و فرصت‌های زیادی برای کار در آمریکا وجود دارد. اگر در یک حوزه یا زمینه تخصص و مهارت دارید، می‌توانید برای اخذ اقامت موقت یا دائم آمریکا از طریق کار اقدام کنید. یعنی از طریق کار، شما هم می‌توانید اقامت موقت و هم اقامت دائم آمریکا را دریافت کنید که برای اخذ اقامت دائم آمریکا از طریق کار، باید ترکیبی و از مهارت‌ها، تحصیلات و تجربیات کاری لازم را داشته باشید. در ادامه بیشتر در مورد این دو روش صحبت می‌کنیم.

اخذ اقامت موقت آمریکا از طریق کار

برای مهاجرت موقت به آمریکا برای کار، ابتدا باید کارفرما درخواستی را از طرف شما به دایره خدمات شهروندی و مهاجرت آمریکا (USCIS) ارسال کند و بسته به شرایط، یکی از ویزاهای H، L، P، O یا Q را دریافت کنید. هر کدام از این ویزاها برای افراد خاصی و در شرایط مختلفی صادر می‌شوند که عبارت‌اند از:

این ویزا مخصوص مشاغل تخصصی که معمولاً به مدرک لیسانس (یا معادل آن) و مدارک بالاتر نیاز دارند. پس برای مشاغل مهندسی، معمارها، دانشمندان، حسابداران، کارکنان فناوری‌های پیشرفته و غیره این ویزا صادر می‌شود. همچنین برای کارکنان کشاورزی، مدل‌های فشن و برخی از برنامه‌های تبادل مرتبط با دولت، ویزای H صادر می‌شود.

برای نقل‌وانتقالات درون شرکتی کارکنان از ویزای L استفاده می‌شود و افراد از طریق این ویزا می‌توانند به شعبه شرکت در آمریکا منتقل شوند. همچنین اگر شرکت اصلی قصد ثبت شعبه جدیدی از شرکت در آمریکا را داشته باشد، افراد می‌توانند از طریق این ویزا برای مدیریت و پیشبرد کارها به آمریکا مهاجرت کنند.

این ویزا مخصوص هنرمندان، ورزشکاران، مجری‌ها و اجراکننده‌هایی است که می‌خواهند به‌صورت فردی یا گروهی برای یک رویداد وارد آمریکا شوند.

افرادی که دارای توانایی یا موفقیت‌های خارق‌العاده در زمینه‌های علم، هنر، آموزش، کسب‌وکار یا ورزش هستند، می‌توانند برای دریافت ویزای O اقدام کنند. این ویزا همچنین برای افرادی که در زمینه تلویزیونی و سینمایی در سطح بین‌المللی شناخته شده هستند، هم صادر می‌شوند و افرا می‌توانند برای دستیار یا همراه خود هم این ویزا را دریافت کند.

این ویزا برای افرادی صادر می‌شود که در یکی از برنامه‌های تبادل فرهنگی بین‌المللی شرکت کرده‌اند.

اخذ اقامت دائمی آمریکا از طریق کار

هر ساله حدوداً 140 هزار نفر از طریق کار به‌صورت دائمی به آمریکا مهاجرت می‌کنند. این آمار در سال 2021 بیشتر از 175 هزار نفر بوده و این در حالی است که افراد می‌توانند همسر و فرزندان خود را هم با خود به آمریکا ببرند. در واقع این آمار شامل آمار همسر و فرزندان نیست بلکه فقط تعداد افرادی است که اقامت دائمی آمریکا را از طریق کار به دست آورده‌اند. این افراد یکی از ویزاهای EB-1 تا EB-5 را اخذ کرده‌اند که توضیحات هر کدام را در ادامه می‌بینید. همچنین برای ویزاهای EB-2 و EB-3، باید قبل از اقدام به دریافت ویزا، از اداره کار آمریکا گواهی کار دریافت کنید.

ویزای EB1 یا ویزای نخبگان، به افرادی داده می‌شود که در زمینه‌هایی مثل علوم، هنر، کسب‌وکار و ورزش توانایی‌های خارق‌العاده‌ای دارند. محققان و پروفسورهای برجسته و همچنین مدیرهای چندملیتی هم در این دسته قرار می‌گیرند.

این ویزا برای متقاضیانی در نظر گرفته شده که در دارای مدرک‌های پیشرفته هستند یا افرادی که توانایی‌های استثنایی و بسیار خوبی در زمینه‌های هنر، علم و یا بیزینس دارند.

افراد حرفه‌ای، کارکنان ماهر و سایر کارکنان در زمینه‌های مختلف، درصورتی‌که واجد شرایط باشند می‌توانند این ویزا را دریافت کنند.

ویزای EB4 برای مهاجران خاص در نظر گرفته شده که از جمله می‌توان به کارکنان مذهبی، کارکنان سرویس خارجی آمریکا و همچنین کارمندهای بازنشسته سازمان‌های بین‌المللی اشاره کرد.

این ویزا مخصوص سرمایه‌گذاران یا کارآفرینانی که است که قصد سرمایه‌گذاری در یک شرکت تجاری جدید به میزان 1.8 میلیون دلار یا 900 هزار دلار (در شرایط خاص) در آمریکا را دارند. در این حالت، شرکت شما باید حداقل 10 کارمند تمام‌وقت آمریکا را استخدام کند.

در بالا انواع ویزاهای کاری آمریکا که منجر به اقامت موقت یا دائم آمریکا می‌شوند را بیان کردیم. همچنین اگر در حال حاضر، به‌صورت قانونی و از طریق یکی از ویزاهای دیگر در داخل خاک آمریکا هستید اما اجازه کار ندارید، می‌توانید برای دریافت اجازه کار یا ویزای کاری آمریکا اقدام کنید. برای این کار دو راه‌حل دارید:

  • باید وضعیت قانونی خود در را تغییر دهید و ویزاهایی را دریافت کنید که اجازه کار دارند؛ یا
  • برای دریافت اقامت دائم آمریکا اقدام کنید که بسته به شرایط، می‌تواند هم‌زمان با درخواست ویزا باشد یا بعد از دریافت ویزا انجام شود.

هر کدام از روش‌های بالا دارای توضیحات و نکات بیشتری هم هستند که در مقاله دیگری به آن‌ها اشاره کردیم. در مقاله مذکور، در مورد فرایند، هزینه‌ها و مدارک موردنیاز برای مهاجرت کاری به آمریکا صحبت کردیم و موارد لازم برای مهاجرت خانواده از طریق کار و همچنین دریافت اجازه کار برای آن‌ها صحبت کردیم. پس اگر می‌خواهید دراین‌رابطه اطلاعات بیشتری کسب کنید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله مهاجرت به آمریکا از طریق کار را بخوانید. همچنین چون ویزاهای EB-1، EB-2 و EB-3 بسیار محبوب هستند، در ادامه توضیحات بیشتری در مورد هر کدام ارائه می‌کنیم.

ویزای EB-1 آمریکا

ویزای EB-1 یا ویزای نخبگان یکی از ویزاهای کاری آمریکا است که اقامت دائمی آمریکا را به همراه دارد و برای یکی از سه دسته زیر طراحی شده است:

  • افراد با توانایی‌های خارق‌العاده در زمینه‌های علم، هنر، آموزش، کسب‌وکار و ورزش
  • اساتید و پژوهشگران برجسته با حداقل 3 سال سابقه تدریس یا تحقیق در یک زمینه آکادمیک
  • مدیرهای چندملیتی با حداقل 1 سال سابقه مدیریتی در سه سال گذشته

هر کدام از افراد بالا، باید مدارک متنوع و مختلفی را برای اثبات توانایی‌های خود ارائه کنند که توضیحات آن‌ها را در مقاله ویزای EB-1 آمریکا، بیان کرده ایم. دریافت این ویزا، نیازی به گرفتن گواهی کار نیست و همین موضوع باعث شده که ویزای نخبگان در زمان کمتری صادر شود. همچنین از طریق این ویزا می‌توانید خانواده و فرزندان مجرد خود را با خود به آمریکا ببرید و امکان دریافت گواهینامه، مالکیت ملک، ادامه تحصیل فرزند و غیره را خواهید داشت.

ویزای EB-2 آمریکا

افرادی که دارای مدارک آکادمیک پیشرفته و توانایی‌های استثنایی هستند، می‌توانند برای دریافت این ویزا اقدام کنند. ویزای EB-2 نیازمند داشتن جاب آفر از طریق کارفرمای آمریکایی است و او باید از طرف شما، درخواست کار را به اداره مهاجرت آمریکا ارائه کند. همچنین دریافت گواهی یا مجوز کار (PERM) از اداره کار آمریکا یکی دیگر از پیش‌نیازها این ویزا است. این ویزا به‌صورت دقیق‌تر برای افراد زیر طراحی شده است:

  • دارندگان مدارک پیشرفته: شغلی که برای آن اپلای می‌کنید، باید نیازمند یک مدرک پیشرفته باشد و شما باید آن مدرک یا معادل آن را به همراه پنج سال سابقه کار پیشرو بعد از تحصیلات لیسانس داشته باشید و مدارک آن را ارائه کنید.
  • افراد با توانایی‌های استثنایی: این دسته باید توانایی‌های استثنایی خود در زمینه‌های علوم، هنر یا کسب‌وکار نشان دهند. منظور از توانایی استثنایی این است که شما باید دارای درجه‌ای از مهارت و تخصص باشید که از میانگین یک زمینه بسیار بالاتر است و مدارک مرتبط با آن را ارائه دهید.

در این ویزا هم می‌توانید همسر و فرزندان مجرد و زیر 21 سال خود را همراه خود به آمریکا ببرید و از حقوق مختلف برای آن‌ها هم بهره‌مند شوید. بهتر است بدانید که در برخی شرایط، اخذ این ویزا نیازی به دریافت گواهی یا مجوز ندارد که توضیحات مرتبط و سایر شرایط و مدارک موردنیاز را در مقاله ویزای EB-2 آمریکا بیان کرده‌ایم.

ویزای EB-3 آمریکا

این ویزا مخصوص افراد ماهر و حرفه‌ای در زمینه‌های مختلف طراحی شده که شامل افراد زیر می‌شوند:

  • کارکنان ماهر یا اسکیل ورکرها: افرادی که شغل آن‌ها به حداقل 2 سال تحصیل، آموزش یا تجربه به‌صورت تمام‌وقت (نه فصلی یا موقت) نیاز دارد. در واقع افراد برای موقعیت شغلی موردنظر، باید ترکیبی از تحصیلات، آموزش و تجربه را داشته باشند. برای کارکنان ماهر، برخی از تحصیلات دانشگاهی که صرفاً با کار آن‌ها «مرتبط» است هم امکان دارد به‌عنوان تحصیلات دانشگاهی پذیرفته شوند.
  • افراد حرفه‌ای: منظور از حرفه‌ای، افرادی است که شغل آن‌ها به حداقل مدرک لیسانس (یا معادل آن) و مدارک بالاتر نیاز دارد. در این حالت داشتن مدرک الزامی است و نبود مدرک را نمی‌توانید با آموزش یا تجربه پوشش دارد.
  • سایر کارکنان (یا کارکنان غیرماهر): افرادی هم که شغل آن‌ها به کمتر از دو سال تحصیلات یا آموزش تمام‌وقت (نه فصلی یا موقت) نیاز دارد و کارهای آن‌ها به مهارت بالایی نیاز ندارد.

درصورتی‌که جزو هر کدام از دسته‌های بالا هستید، باید یک پیشنهاد کار دائمی از طرف کارفرمای آمریکایی داشته باشید و مجوز یا گواهی کار هم از اداره کار دریافت کنید. دولت آمریکا بیشتر افراد و نیروهای کاری که در نیاز دارد را از طریق ویزای EB-3 دریافت می‌کند و این ویزا مخصوص افراد و شغل‌هایی است که کمبود آن‌ها در آمریکا احساس می‌شود. در مقاله ویزای EB-3 آمریکا بیشتر در مورد مشاغل موردنیاز آمریکا، شرایط و مدارک و همچنین مراحل اخذ این ویزا صحبت کردیم. در این روش هم امکان دریافت ویزا برای خانواده و فرزندان مجرد زیر 21 سال وجود دارد.

بهترین شغل برای مهاجرت به آمریکا

شناسایی بهترین و پرتقاضاترین شغل‌های آمریکا قبل از مهاجرت، یکی از اقدامات استراتژیکی است که می‌توانید انجام دهید. به‌این‌ترتیب، می‌توانید مسیر شغلی خود را به سمتی هدایت کنید که مسیر مهاجرت برای شما راحت‌تر شود و سریع‌تر بتوانید مهاجرت کنید. در واقع با رصد بازار کار آمریکا، می‌توانید شانس خود را برای پذیرش و مهاجرت به آمریکا افزایش دهید.

باتوجه‌به نیازهای کشور آمریکا، مشاغلی که در زمینه‌های سلامت یا مراقبت‌های پزشکی و بهداشتی، تکنولوژی، فنی و مدیریتی قرار دارند، شغل‌های بسیار خوبی برای مهاجرت به آمریکا به شمار می‌روند. این موضوع هم برای زمان حال صادق است و پیش‌بینی‌های بازار کار نشان می‌دهد که تا سال 2030 و چندین سال بعد هم مشاغل این حوزه‌ها پرتقاضا خواهند بود. در همین راستا بهترین مشاغل برای مهاجرت به آمریکا را می‌توانید در جدول زیر ببینید.

پرتقاضاترین شغل‌های آمریکا تا سال 2030
عنوان شغل حدود درآمد سالانه (دلار آمریکا)
پرستار متخصص 121 هزار
مدیر مالی 139 هزار
توسعه‌دهنده نرم‌افزار 127 هزار
مدیر فناوری اطلاعات (IT) 164 هزار
پیراپزشک 126 هزار
تحلیل‌گر امنیت اطلاعات 112 هزار
دانشمند داده 103 هزار
مدیر بازاریابی 140 هزار
مشاور یا تحلیل‌گر مدیریت 95 هزار
ارتوتیست و پروتز 85 هزار

شرایط مهاجرت به آمریکا از طریق کار

برای مهاجرت کاری به آمریکا، شما باید پیش از هر چیز، مهارت‌ها و توانایی‌های لازم برای موقعیت‌های شغلی موردنظر را داشته باشید. در واقع چون فضای کاری آمریکا در بسیاری از زمینه‌ها رقابتی است، بهتر است قبل از مهاجرت به آمریکا، تحصیلات و تجربیات لازم را کسب کرده باشید تا کمترین میزان چالش را داشته باشید. برای بیشتر ویزاهای کاری، شما باید از طرف کارفرما آمریکایی یک پیشنهاد کاری یا همان جاب آفر داشته باشید و کارفرما از ویزا یا گرین کارت شما پشتیبانی کند. در واقع کارفرما، اسپانسر ویزا یا گرین کارت شما می‌شود و درخواست استخدام را از طرف شما، به اداره مهاجرت و کار آمریکا ارائه می‌کند.

علاوه بر مواردی که در پایین ذکر می‌کنیم، شما باید مدارک هویتی و کاری را هم آماده و به کارفرما یا اداره کار آمریکا ارائه کنید که در مقاله مهاجرت کاری به آمریکا آن‌ها را بیان کردیم. همچنین شرایط سنی خاصی برای مهاجرت کاری در نظر گرفته نشده و تا زمانی که صلاحیت لازم برای شغل را داشته باشید، سن محدودیتی برای شما ایجاد نمی‌کند. در زیر می‌توانید مهم‌ترین شرایط مهاجرت کاری به آمریکا را ببینید:

  • شرایط مهاجرت کاری موقت به آمریکا: واجد شرایط بودن برای یکی از ویزاهای H، L، P، O یا Q، داشتن مهارت‌های لازم برای موقعیت‌های شغلی موردنظر، داشتن پیشنهاد شغلی و کارفرمای اسپانسر
  • شرایط مهاجرت کاری دائم به آمریکا: واجد شرایط بودن برای یکی از ویزاهای EB-1 تا EB-5، دریافت گواهی یا مجوز کار (فقط برای ویزاهای EB-2 و EB-3)، داشتن پیشنهاد شغلی و کارفرمای اسپانسر

برنامه ریزی برای مهاجرت خود را همین حالا شروع کنید

مهاجرت به آمریکا از طریق کارآفرینی یا ثبت شرکت

در چند سال یا حتی چند دهه گذشته، آمریکا همواره مقصد استعدادهای برتر دنیا بوده است. این کشور علاوه‌براین، با جذب کارآفرین‌های متعدد توانسته شغل‌ها و صنعت‌های جدیدی ایجاد کند و فرصت‌های بیشتر را در اختیار شهروندان خود قرار دهد. کارآفرین‌های خارجی می‌توانند کسب‌وکار خود را در آمریکا شروع کنند و از طریق آن اقامت موقت یا دائم آمریکا را دریافت کنند. قبل از اینکه توضیحات بیشتری در این مورد ارائه کنیم، بهتر است ابتدا با راه های مهاجرت به آمریکا از طریق کارآفرینی آشنا شوید.

مهاجرت موقت به آمریکا از طریق کارآفرینی

با دریافت ویزاهای زیر می‌توانید به‌صورت موقت برای کارآفرینی وارد آمریکا شوید:

  • قانونی بین‌المللی کارآفرین یا IER؛ برای کسب‌وکارهایی که پتانسیل رشد بالایی برای درآمدزایی یا اشتغال‌زایی دارند.
  • ویزای B-1؛ برای کارآفرین‌هایی که باهدف بازدید، جلسات کاری، جذب سرمایه، مذاکره و عقد قرارداد و غیره می‌خواهند وارد آمریکا شوند.
  • ویزای E-2؛ مخصوص شهروندان کشورهایی است که آمریکا با آن‌ها معاهده تجارت دارد و البته شامل حال شهروندان ایرانی نمی‌شود.
  • ویزای F-1 OPT؛ مخصوص افرادی که دارای ویزای دانشجویی هستند و قصد راه‌اندازی کسب‌وکار مرتبط با تحصیل و رشته خود را دارند.
  • ویزای H1-B؛ برای افرادی که می‌خواهند کسب‌وکار خود را در زمینه‌هایی ایجاد کنند که مرتبط با تحصیلات آن‌ها است و کار در آن‌ها به حداقل مدرک لیسانس (با معادل آن) نیاز دارد.
  • ویزای L-1A؛ برای مدیرهایی که قرار است برای ثبت یا مدیریت یک شرکت به شعبه آمریکایی همان شرکت منتقل شوند
  • ویزای O-1؛ مخصوص افرادی با توانایی‌های خارق‌العاده در زمینه‌های علوم، آموزش، کسب‌وکار و ورزش است و می‌خواهد کسب‌وکار شخصی خود را ایجاد کند.

مهاجرت دائمی به آمریکا از طریق کارآفرینی

با دریافت ویزاهای زیر می‌توانید به‌صورت دائمی برای کارآفرینی به آمریکا مهاجرت کنید:

  • ویزای EB-1؛ مخصوص افرادی که دارای توانایی‌های خارق‌العاده هستند که قصد راه‌اندازی کسب‌وکاری را دارند که منافع مختلف زیادی برای کشور آمریکا خواهد داشت.
  • ویزای EB-2؛ مخصوص افرادی که دارای توانایی‌های استثنایی و یا مدارک پیشرفته آکادمیک هستند و می‌خواهند کسب‌وکار مرتبط با مدرک و یا توانایی‌های خود ایجاد کنند.
  • ویزای EB-5؛ مخصوص افرادی که می‌خواهند 1 میلیون دلار (یا 800 هزار دلار تحت شرایط خاص) در یک کسب‌وکار سرمایه‌گذاری کنند و برای حداقل 10 شهروند آمریکایی اشتغال‌زایی تمام‌وقت ایجاد کنند.

پس درواقع کارآفرین‌ها هم در اصل ویزای کاری دریافت می‌کنند اما شرایط، مدارک و فرایندهای آن‌ها با استخدام متفاوت است. هر کدام از موارد بالا، شرایط و نکات مختلفی دارند که توضیحات بیشتر را در مقاله مهاجرت به آمریکا از طریق کارآفرینی بیان کردیم.

مهاجرت به آمریکا از طریق سرمایه گذاری

مهاجرت به آمریکا از طریق سرمایه‌گذاری یک فرصت عالی برای سرمایه‌گذاران و همچنین مدیران و صاحبان کسب‌وکار است. برای مهاجرت به آمریکا از طریق سرمایه‌گذاری، تنها یک نوع ویزا تعریف شده که همان ویزای EB-5 است و منجر به اقامت دائم آمریکا برای فرد و خانواده‌اش می‌شود. منظور از خانواده، همسر و فرزندان مجرد زیر 21 سال است.

در روش مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری، تمرکز دولت آمریکا بر این است که افراد بودجه خود را در شرکت‌های تجاری سرمایه‌گذاری کنند و مخصوصاً باعث ایجاد اشتغال شوند. همان‌طور که پیش‌تر هم اشاره کردیم، برای دریافت ویزای EB-5 باید حداقل 10 شهروند آمریکایی را به‌صورت تمام‌وقت استخدام کنید. همچنین حداقل هزینه برای سرمایه‌گذاری، 800 هزار دلار است و بسته به برنامه‌، این مبلغ می‌تواند تا 1.8 میلیون دلار متغیر باشد. اگر مهاجرت به این روش برای شما جذاب است، پیشنهاد می‌کنیم مقاله ویزای EB-5 آمریکا را بخوانید. در آن مقاله بیشتر در مورد شرایط، نکات، روش‌ها و همچنین فرایند سرمایه‌گذاری در آمریکا صحبت کردیم.

ارزیابی شرایط مهاجرت شما

موسسه مهاجرتی هلدینگ رسام از ابتدای فرآیند مهاجرت تا رسیدن به مقصد همراه شماست.

مهاجرت به آمریکا از طریق لاتاری

لاتاری آمریکا که با نام ویزای مهاجرتی گوناگونی یا دایورسیتی (Diversity) هم شناخته می‌شود، یکی دیگر از روش های مهاجرت دائمی به آمریکا است. لاتاری یکی از برنامه‌های مهاجرتی آمریکا است که افراد از کشورهای مختلف می‌توانند در آن ثبت‌نام کنند و شانس خود را برای اخذ اقامت دائم آمریکا امتحان کنند. ثبت‌نام لاتاری هر ساله از اوایل ماه اکتبر (اواسط مهر تا اواسط آبان) از طریق سایت و سامانه دولتی آمریکا شروع می‌شود. نتایج هم از اوایل ماه می (اواسط اردیبهشت) تا آخر سپتامبر (اوایل مهر) در دسترس خواهند بود.

دولت آمریکا از این افراد، 50 هزار نفر را به‌صورت تصادفی انتخاب می‌کند که آن‌ها می‌توانند گرین کارت آمریکا را دریافت کنند. همچنین اگر افراد در حین برنده‌شدن، از طریق ویزا و یا سایر روش‌های قانونی در خاک آمریکا حضور داشته باشند، باز هم امکان دریافت گرین کارت آمریکا وجود دارد. برندگان لاتاری، از روز اول، اجازه کار و تحصیل در آمریکا را دارند و بعد از گذشت پنج سال، می‌توانند برای اخذ شهروندی آمریکا اقدام کنند. جهت آشنایی بیشتر با این روش مهاجرتی، شرایط و نحوه ثبت‌نام آن پیشنهاد می‌کنیم مقاله مهاجرت به آمریکا از طریق لاتاری را به‌صورت کامل مطالعه کنید.

مهاجرت به آمریکا از طریق خانواده

مهاجرت به‌واسطه خانواده، یکی دیگر از روش های مهاجرت به آمریکا است و برای افرادی که اقوام یا بستگانی در آمریکا دارند، روش بسیار خوبی است. از این طریق هم می‌توان اقامت موقت یا دائم آمریکا را دریافت کرد که به رابطه و وضعیت قانونی افراد در آمریکا بستگی دارد. یعنی نوع رابطه و وضعیت قانونی شخص در آمریکا است که تعیین می‌کند شما اقامت موقت یا دائم را دریافت کنید.

افراد در آمریکا، در سه حالت می‌توانند برای اقوام یا بستگان خود اقامت موقت یا دائم دریافت کنند:

  1. درصورتی‌که فرد شهروند آمریکا باشد، می‌تواند برای همسر، فرزندان، والدین و همچنین برادر یا خواهر خود، اقامت دائم یا گرین کارت دریافت کند. منظور از فرزندان، هم فرزندان مجرد و زیر 21 سال و هم فرزندان متأهل و بالای 21 سال است. شهروند آمریکا می‌تواند برای نامزد خود و بچه‌های نامزد که مجرد و زیر 21 سال هستند هم ویزا یا اقامت موقت دریافت کند.
  2. اگر فرد مقیم دائم آمریکا باشد (گرین کارت داشته باشد)، می‌تواند برای همسر و فرزندان خود با هر سنی اقامت دائم دریافت کند؛ البته به شرطی که فرزندان ازدواج نکرده باشند.
  3. فردی که در 2 سال گذشته، به‌عنوان پناهنده وارد آمریکا شده و به‌عنوان پناهنده هم در آمریکا پذیرفته شده است هم می‌تواند برای همسر و فرزندان خود که مجرد و زیر 21 سال هستند، وضعیت پناهندگی دریافت کند.

علاوه‌بر‌این، فرد باید حداقل 21 سال سن داشته باشد تا بتواند اقدام به ارسال ویزای خانوادگی کند. همچنین طبق قوانین آمریکا، ویزاها و ارتباط‌های خانوادگی به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  • بستگان درجه یک: این ویزا برای روابط خانوادگی نزدیک مانند همسر، فرزند و والدین است. در این حالت، محدودیتی برای دریافت ویزای خانوادگی در سال وجود ندارد.
  • سایر خویشاوندان: این ویزای برای افرادی که است که روابط نسبتاً نزدیکی با شهروند یا مقیم دائم آمریکایی دارند. در این حالت، محدودیت‌های سالانه‌ای برای دریافت ویزای خانوادگی در نظر گرفته شده است.

با این اوصاف، شما به چند طریق می‌توانید از طریق خانواده و بستگان به آمریکا مهاجرت کنید که از جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج
  • مهاجرت به آمریکا از طریق ویزای همراه
  • مهاجرت به آمریکا از طریق ویزای توریستی برای دیدن خانواده

به این نکته توجه داشته باشید که تنها زمانی می‌توانید از طریق خانواده به آمریکا مهاجرت کنید که شما یا بستگان شما در آمریکا، شهروند آمریکا باشند یا اقامت دائم (گرین کارت) داشته باشند. در واقع شهروند یا دارنده گرین کارت در آمریکا، از ویزا یا گرین کارت خانواده یا بستگان خود حمایت می‌کند یا به‌اصطلاح، اسپانسر آن‌ها می‌شود. اما افرادی که ویزا دارند، نمی‌توانند اسپانسر خانواده یا بستگان خود شوند اما می‌توانند نامه دعوت برای آن‌ها ارسال کنند که در ادامه بیشتر در مورد آن صحبت می‌کنیم.

مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج

اگر با فردی ازدواج کنید که شهروند یا مقیم دائم آمریکا است، شما هم می‌توانید به‌عنوان نامزد یا همسر آن شخص، به آمریکا مهاجرت کنید. این روش می‌تواند آسان ترین راه مهاجرت به آمریکا باشد و اقامت دائم آمریکا را به همراه دارد. اگر همسر شما شهروند آمریکا باشد، او می‌تواند اقامت دائم یا گرین کارت آمریکا را برای شما و حتی فرزندان زیر 21 سال شما دریافت کند.

همچنین اگر در مرحله نامزدی هستید، می‌توانید برای دریافت ویزای نامزدی یا همان ویزای K-1 را از طریق همسر آمریکایی خود بگیرید. اگر هم با شخصی ازدواج کردید، می‌توانید تا زمان دریافت گرین کارت، ویزای K-3 را برای خود و K-4 را برای فرزندان خود دریافت کنید. امکان ثبت درخواست برای دریافت این ویزاها، هم از داخل و هم از خارج آمریکا امکان‌پذیر است. البته نکات دیگری هم دراین‌رابطه وجود دارد که برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد و شرایط و هزینه‌ها، پیشنهاد می‌کنیم مقاله مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج را مطالعه کنید.

مهاجرت به آمریکا از طریق ویزای همراه

افرادی که ویزای کاری یا تحصیلی دریافت می‌کنند، می‌توانید برای همسر و فرزندان مجرد زیر 21 سال خود، ویزای همراه دریافت کنند. ویزای همراه مخصوص افرای است که خودشان ویزای کاری H1-B یا ویزای تحصیلی F-1 یا M-1 را دریافت کرده‌اند. این افراد می‌توانند ویزاهای H4 و F-2 یا M-2 را برای همراهان خود دریافت کنند. نکته مهم در مورد این ویزاها این است که با منقضی‌شدن ویزای شخص اصلی، سایر ویزاها هم باطل می‌شوند.

افرادی که ویزای H4 را دریافت می‌کنند،‌ می‌توانند در برخی شرایط اجازه کار هم دریافت کنند اما افراد همراهی که ویزای F-2 دریافت می‌کنند، اجازه کار نخواهند داشت. همچنین اگر فرزندان ازدواج کنند یا سن آن‌ها از 21 سال بیشتر شود، باید به دنبال راه‌های دیگر برای گرفتن اقامت موقت یا دائمی در آمریکا باشند و ویزای همراه آن‌ها باطل می‌شود. ویزای همراه اطلاعات و نکات بیشتری هم دارد که در مقاله مهاجرت به آمریکا از طریق ویزای همراه به آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

مهاجرت به آمریکا از طریق ویزای توریستی برای دیدن خانواده

هنگامی که می‌خواهید برای مدتی موقت (و نه برای زندگی) به آمریکا بروید، باید ویزای توریستی یا اصطلاحاً ویزیتور ویزا دریافت کنید. این نوع ویزا، با یکی از اهداف تجاری یا تفریح و گردش اخذ می‌شوند و یک شخص می‌تواند برای هر دو ویزا به‌صورت هم‌زمان درخواست دهد. برای اهداف تجاری (مانند عقد قرارداد، مذاکرات تجاری، تحقیق کسب‌وکار و غیره)، باید ویزای B-1 و برای اهداف تفریحی (مانند دیدن خانواده یا دوستان)، باید ویزای B-2 را دریافت کنید.

این امکان وجود دارد که بعد از ورود به خاک آمریکا با ویزای توریستی، بتوانید وضعیت قانونی خود را به ویزاهای دیگر تغییر دهید. برای این کار لازم است که در سریع‌ترین زمان ممکن، درخواست تغییر ویزای خود را به اداره مهاجرت آمریکا تحویل دهید. مدت‌زمان ویزاهای توریستی، حداقل یک ماه و حداکثر شش ماه است و ممکن است بتوانید ویزای توریستی خود را تمدید هم بکنید.

به این نکته توجه داشته باشید که تا ویزای شما به‌صورت رسمی تغییر داده نشده، از فعالیت‌هایی مانند تحصیل یا کار که با ویزای توریستی مجاز به انجام آن‌ها نیستید، خودداری کنید. برای دریافت ویزای B-2 و دیدن خانواده یا بستگان خود، می‌توانید از آن‌ها بخواهید که برای شما دعوت نامه بفرستید. در ادامه بیشتر در مورد دعوت نامه صحبت می‌کنیم.

مهاجرت به آمریکا از طریق دعوت نامه

افرادی که در آمریکا زندگی می‌کنند و شهروند یا مقیم دائم این کشور هستند، می‌توانند از خانواده،‌ خویشاوندان و یا فامیل‌های خود جهت مسافرت به آمریکا دعوت کنند. نکته مهم در مورد دعوت نامه، این است که یک شخص صرفاً‌ با دریافت دعوت نامه نمی‌تواند وارد خاک آمریکا شود یا ویزا دریافت کند. بلکه شهروند یا مقیم دائم آمریکا، تنها می‌تواند از درخواست ویزای خانواده، فامیل یا دوست خود حمایت کند.

درواقع یک شهروند و مقیم دائم آمریکا، در نهایت می‌تواند اسپانسر درخواست شما برای دریافت ویزا باشد. پس دریافت دعوت نامه، لزوماً به معنای دریافت ویزا نیست و شما درهرصورت باید درخواست خود برای ویزا را ثبت کنید. معمولاً افراد با داشتن دعوت نامه، می‌توانند برای دریافت ویزای توریستی اقدام کنند و در صورت پذیرش می‌توانند وارد خاک آمریکا شوند.

در این حالت و بعد از ورود به آمریکا، شما می‌توانید نوع ویزا و وضعیت قانونی خود در آمریکا را تغییر دهید و حتی برای پناهندگی آمریکا درخواست دهید. اما این تغییر، شرایط خاصی دارد و ممکن است درخواست شما پذیرفته نشود. پس بهتر است قبل از مهاجرت به آمریکا از طریق دعوت نامه، به این موضوع آگاه باشید.

شرایط فرستادن دعوت نامه از آمریکا

چون امروزه دعوت نامه تأثیر چندان در گرفتن ویزای توریستی ندارد، شرایط خاصی هم برای ارسال دعوت نامه در نظر گرفته نشده است. بااین‌حال، برخی از موارد وجود دارند که در دعوت نامه باید به آن‌ها اشاره شود. شما باید مشخص کنید که با چه هدفی، برای یک شخص دیگر، دعوت نامه ارسال می‌کنید. حتی محدودیتی هم از این بابت وجود ندارد که برای چه کسی دعوت نامه می‌فرستید. یعنی اگر شخص، اعضای خانواده، فامیل یا دوست شما هم نباشد، می‌توانید برای او دعوت نامه ارسال کنید.

اما همان‌طور که گفتیم، باید هدف خود از ارسال دعوت نامه و همچنین هدف شخص دیگر برای سفر به آمریکا را به‌صورت صادقانه و شفاف بنویسید. همچنین در متن دعوت نامه، باید اطلاعات هویتی و اطلاعات تماس خود را هم ذکر کنید.

مهاجرت به آمریکا از طریق پناهندگی

آمریکا برای پناهندگی، تعریفی را ارائه کرده که اگر وضعیت افراد یا این تعریف منطبق باشند، می‌توانند درخواست خود را برای پناهندگی آمریکا ثبت کنند. طبق این تعریف، پناهنده شخصی است که تحت آزار و اذیت قرار گرفته و یا می‌ترسد که به‌خاطر نژاد، مذهب، ملیت، عقاید سیاسی و یا عضویت در یک گروه خاصی مورد آزار و اذیت قرار بگیرد. در واقع پناهنده‌ها معمولاً افرادی هستند که در خارج از کشور خود هستند و به‌خاطر ترس از آسیب، نمی‌توانند یا تمایلی ندارند به کشور خود بازگردند.

این افراد می‌توانند در برنامه مهاجرتی پذیرش پناهندگان شرکت و درخواست خود را به‌عنوان پناهنده ثبت کنند. بعد از ثبت درخواست، آفیسر اداره مهاجرت در یک کشور خارجی با شما مصاحبه می‌کند تا مشخص کند که برای برنامه پذیرش پناهندگان واجد شرایط هستید یا خیر. اگر آفیسر وضعیت شما را واجد شرایط پناهندگی اعلام کند، شما می‌توانید به‌عنوان پناهنده وارد کشور آمریکا شوید. شما همچنین می‌توانید برای همسر و فرزندان مجرد زیر 21 سال خود هم درخواست پناهندگی ثبت کنید.

دراین‌بین، دولت آمریکا ممکن است هزینه‌های سفر شما به آمریکا را هم قبول کند و کمک‌های دیگری هم به شما می‌کند. همچنین بعد از مدتی می‌توانید به‌عنوان پناهنده، برای کار و دریافت گرین کارت آمریکا هم اقدام کنید. اگر به‌دنبال اطلاعات بیشتری دراین‌رابطه هستید، پیشنهاد مقاله مهاجرت به آمریکا از طریق پناهندگی را بخوانید. در آن مقاله به‌صورت کامل‌تر در مورد پناهندگی آمریکا صحبت کردیم و مراحل و مدارک لازم را بیان کردیم.

با پر کردن فرم رایگان ارزیابی، اولین قدم در مسیر مهاجرت به آمریکا را بردارید

مزایا و معایب مهاجرت به آمریکا

مزایای مهاجرت به آمریکا معایب مهاجرت به آمریکا
اقتصاد باثبات و قدرتمند فرایند مهاجرت بعضاً طولانی و پیچیده
آزادی بیان و برابری برای همه رقابت بالا در بازار کار آمریکا
کیفیت و استاندارد بالای زندگی بالابودن میزان جرم و جرایم
کیفیت بالای سیستم آموزشی و دانشگاهی هزینه‌های زیاد درمانی
تنوع فرهنگی بالا هزینه بالای مسکن و قیمت ملک
شرایط و وضعیت آب‌وهوایی متنوع و خوب
فرصت و موقعیت‌های شغلی زیاد و عالی

هزینه های مهاجرت به آمریکا

هزینه مهاجرت به آمریکا به روش و شرایط مهاجرت شما بستگی دارد و امکان اینکه مبالغ دقیقی ارائه شود، وجود ندارد. برای مثال شخصی که باهدف تحصیل به آمریکا مهاجرت می‌کند، ممکن است هزینه‌های بیشتری نسبت به فردی داشته باشد که با قصد کار به آمریکا مهاجرت می‌کند. علت هم این است که دانشجو، باید علاوه بر هزینه‌های شخصی، هزینه‌های دانشگاه و تحصیل را هم پرداخت کند.

در حالتی دیگر، ممکن است یک دانشجو بتواند بورسیه دریافت کند و نه‌تنها هزینه‌ای برای دانشگاه پرداخت نکند، بلکه کمک‌هزینه شخصی هم از دانشگاه دریافت کند. در این حالت، احتمالاً شخصی که باهدف کار به آمریکا مهاجرت می‌کند، باید بیشتر هزینه کند. همان‌طور که دیدید، به‌خاطر تنوع در روش‌ها و همچنین شرایط افراد، نمی‌توان عدد مشخصی را برای هزینه های مهاجرت به آمریکا تعیین کرد. بااین‌حال، باید هزینه‌های زیر را برای دریافت ویزا یا گرین کارت آمریکا در نظر گرفت:

  • هزینه‌های دولتی (اپلیکیشن فی) مربوط به دریافت ویزا یا گرین کارت (از رایگان تا 1150 دلار آمریکا برای شرایط مختلف)
  • هزینه‌های انجام معاینات پزشکی (معمولاً بین 200 تا 400 دلار آمریکا)
  • هزینه‌های مربوط به شهریه دانشگاه (برای دانشجویان و ویزای تحصیلی)
  • هزینه‌های سفر و اقامت در یک کشور خارجی (مانند ترکیه) برای انجام کارهای سفارت
  • هزینه‌های مرتبط با ترجمه مدارک
  • هزینه خرید بلیت و سفر به آمریکا
  • هزینه‌های مشاوره‌ای و حقوقی (اختیاری)

نمره آیلتس برای مهاجرت به آمریکا

برای بیشتر روش‌ها، حداقل نمره آیلتس برای مهاجرت به آمریکا تعیین نشده است. معمولاً برای ویزاهای کاری و تحصیلی نیاز به ارائه مدرک آیلتس یا تافل با حداقل نمره خاصی است. مثلاً برای تحصیل در مقطع کارشناسی دانشگاه هاروارد، حداقل نمره آیلتس 7 و برای مقطع کارشناسی ارشد، حداقل نمره آیلتس 7.5 نیاز دارید. این نمره برای دانشگاه‌ها و مقاطع دیگر فرق می‌کند.
در واقع حداقل نمره مدرک زبان، بستگی به سازمان، شرکت یا مؤسسه آموزشی و مقطع تحصیلی موردنظر دارد. در غیر این صورت، برای روش‌های دیگر معمولاً مدرک آیلتس یا تافل با حداقل نمره خاصی لازم نیست. اگر هم حداقل نمره لازم باشد، معمولاً نمره 6 یا 6.5 است.

بااین‌حال، اگر قصد مهاجرت به آمریکا را دارید، پیشنهاد می‌کنیم تا حدودی به زبان انگلیسی مسلط شوید. تسلط به این زبان، باعث می‌شود که بهتر بتوانید با آدم‌ها ارتباط برقرار کنید و بهترین استفاده را از اقامت خود در آمریکا ببرید.

مهاجرت به آمریکا بهتر است یا کانادا؟

هر دو کشور آمریکا و کانادا با‌توجه‌به شرایط اقتصادی، رفاهی و سطح زندگی، جزء بهترین کشور‌ها برای مهاجرت هستند. اینکه کدام کشور بهتر است، به هدف، شرایط و همچنین منابع مالی و زمانی شما بستگی دارد. برای مثال فرض کنید که هدف شما از مهاجرت، ادامه تحصیل در دانشگاه است. مشخص است که سطح علمی دانشگاه‌های آمریکا نسبت به کانادا بیشتر است.

اما از طرف دیگر، هزینه‌های تحصیل و زندگی در آمریکا نسبت به کانادا بسیار بیشتر است. پس اگر بودجه شما برای تأمین مخارج تحصیلی و زندگی محدود است، مهاجرت به کانادا گزینه بهتری برای شما است. از طرفی دیگر، کانادا برنامه‌های مهاجرتی بیشتری دارد و دارای برخی از روش‌های مهاجرتی (مانند مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل فرزند) است که امکان مهاجرت خانوادگی را فراهم می‌کنند و یا فرایند مهاجرت ساده‌تری دارند. این در حالی است که آمریکا این روش‌ها را ندارد یا فرایند زمان‌برتر یا پیچیده‌تری دارند.

به‌صورت کلی، برای انتخاب اینکه آمریکا برای شما بهتر است یا کانادا، باید به موارد زیر توجه کنید:

  • هدف شما از مهاجرت
  • شرایط و برنامه‌های مهاجرتی هر کشور
  • هزینه‌های زندگی
  • آب‌وهوا
  • وضعیت اقتصادی و فرهنگ
  • وضعیت بهداشت و سلامت
  • تحصیلات و آموزش
  • پیش‌نیازهای زبان

اگر دراین‌رابطه نیاز به کمک و راهنمایی دارید، پیشنهاد می‌کنیم با مشاوران ما در رسام تماس بگیرید. مشاوران ما شرایط شما را به‌صورت دقیق و کامل بررسی می‌کنند و بهترین برنامه‌های مهاجرتی را در دو کشور به شما ارائه می‌کنند.

سؤال دیگری در مورد مهاجرت به آمریکا دارید؟

در این نوشته سعی کردیم به تمام سؤالات شما در رابطه با مهاجرت به آمریکا پاسخ دهیم. هلدینگ رسام با چندین سال سابقه کاری در حوزه مهاجرت از کشورهای مختلف، به راحتی شما را برای مهاجرت به آمریکا یاری می‌کند. اگر همچنان در این مورد سؤال دارید، با مشاوران ما در ارتباط باشند تا شما را راهنمایی کنند.

× مشاوره آنلاین