ویزای L1 (Intracompany Transferee) آمریکا برای آن دسته از افرادی در نظر گرفتهشده است که شعبهای در ایالاتمتحده دارند یا میخواهند شعبه شرکتشان را در آمریکا تأسیس کنند. با این ویزا کارفرما میتواند خودش یا کارکنانش را به ایالات متحده بفرستد و تجارتش را گسترش دهد. مهاجرت به آمریکا از طریق برنامه تاسیس شعبه شرکت Intracompany Transferee یکی از بهترین و آسانترین روش های مهاجرت به آمریکا می باشد.
البته ویزای L1 Intracompany Transferee آمریکا مانند برخی دیگر از ویزاهای کاری، مزایا و شرایط خود را دارد. بنابراین خوب است درباره این ویزا بیشتر بدانید. موسسه مهاجرتی هلدینگ رسام در این نوشتار به ویزای L1 آمریکا خواهد پرداخت.
ویزای L1 آمریکا یکی از روش های مناسب جهت مهاجرت به آمریکا می باشد. شرکتهای غیرآمریکایی میتوانند به کمک این ویزا مدیران، مدیران اجرایی یا کارکنان متخصصشان را به شعبه خود در آمریکا بفرستند. این شعبه باید زیرشاخهای از شرکت اصلی یا جزء شرکتهای مادر باشد که زیرشاخه آن خارج از آمریکا است.
کارمندی که با این ویزا منتقل میشود، باید حتماً مدیر یا مدیر اجرایی یا جزء افراد دارای دانش تخصصی باشد. اگر کارمند انتقالی، مدیر یا مدیر اجرایی باشد، به ویزای L1 او ویزای L-1A Intracompany Transferee Executive or Manager میگویند. اگر وی جزء افراد دارای دانش تخصصی باشد، به ویزای اوL-1B Intracompany Transferee Specialized Knowledge گفته میشود.
ویزای L1 آمریکا بهصورت تقاضای فردی صادر نمیشود و شرکت باید تقاضا را برای کارمندانش ارائه دهد. در واقع شرکت موردنظر از نظر قانونی، متقاضی (Petitioner) و کارمند دریافتکننده ویزا، ذینفع (Beneficiary) خواهند بود. با ویزای L1 آمریکا شما و همسر و فرزندانتان میتوانید در خاک ایالاتمتحده زندگی و کار کنید.
مدارک موردنیاز جهت اخذ ویزای L1 آمریکا
برخی از رایجترین و مهمترین مدارک برای اخذ ویزای L1 آمریکا عبارتند از:
1- شواهدی که ثابت نمایند تقاضای ویزای L1 آمریکا شما بسیار برای موفقیت و پیشرفت شرکت، حائز اهمیت میباشد.
2- مدارک خاصی که ممکن است در هر مورد خاص ضروری باشند. بدین منظور بهتر است با وکیل مهاجرتی خود مشورت فرمایید.
3- رونوشت از پاسپورت خود و خانوادهتان
4- رزومه یا CV شما
5- توضیح کامل موقعیت شغلی شما در شرکتی که در آمریکا است.
6- توضیح کامل موقعیت شغلی شما در شرکت قبلی که خارج از آمریکا بوده است.
7- اطلاعات کلی مرتبط با شرکت قبل و شرکت جدید
شرایط کلی اخذ ویزای L1 آمریکا
ویزای L1 آمریکا یک ویزای شرکتی است. یعنی شعبه شرکت در آمریکا باید بهطور رسمی برای کارمندان انتقالیاش تقاضا دهد. بنابراین لازم است شرکت در ایالاتمتحده، شعبه یا شرکت مرتبطی داشته باشد. همچنین این شرکت باید به مدت حداقل یک سال پیش از تقاضای ویزای L1 آمریکا در این کشور فعالیت کرده باشد.
شرکتهای آمریکایی که کمتر از یک سال در ایالاتمتحده آمریکا فعالیت کردهاند، میتوانند نوع خاصی از ویزای L1 ایالاتمتحده به نام ویزای L1 دفتر جدید (New office) را تقاضا دهند. با ویزای L1 آمریکا دارنده ویزا تنها میتواند برای شرکتی کار کند که تقاضایش را داده است.
رابطه شعبه با شرکت اصلی
ویزای L1 آمریکا تنها برای انتقال درون شرکتی معتبر میباشد. بنابراین باید ثابت شود که شرکت یا شعبه شرکت در کشور مبدأ با شرکت یا شعبه موردنظر در آمریکا، رابطه شفاف و چشمگیری دارد. این رابطه میتواند به صورتهای زیر باشد:
شرکت اصلی در خارج از خاک آمریکا دستکم 50 درصد سهام زیرشاخهاش در آمریکا را داشته باشد یا برعکس.
شرکت خارج از آمریکا و شرکت داخل آمریکا، شرکتهای برادر باشند و دستکم 50% هرکدام تحت مالکیت یک شرکت مادر دیگر باشد.
شرکتی که اصالتاً آمریکایی است، یک شعبه دائمی بیرون از این کشور داشته باشد یا برعکس.
به عبارت دیگر، بیشتر سهام شرکت زیرشاخه باید متعلق به شرکت مادر باشد. طبق این منطق ممکن است روابط مستحکم دیگری بهجز روابط بالا نیز بین دو شرکت خارج و داخل آمریکا برقرار باشد.
کارمندانی که میخواهند ویزای L1 آمریکا را دریافت کنند، میبایست در سه سال گذشته دستکم 12 ماه بهطور پیوسته برای شرکت در خارج از ایالاتمتحده کار کرده باشند. کار کردن آنها میبایست به صورت رسمی و تماموقت و منظم بوده باشد. یعنی افرادی چون آزادکاران (فریلنسرها) یا مشاوران، موردپذیرش نیستند. همچنین موقعیت شغلی تازه در شعبه آمریکایی شرکت باید به همین صورت باشد.
کارمند دارنده ویزای L1 آمریکا میبایست بهعنوان مدیر، مدیر اجرایی یا متخصص در شرکت مبدأ فعالیت کرده باشد. همچنین میبایست در سال نخست فعالیتش در شعبه آمریکایی، همین موقعیتها را داشته باشد.
پرداخت حقوق کارمندان میتواند از سوی شعبه آمریکایی شرکت یا از سوی شعبه مبدأ شرکت صورت گیرد. داشتن قرارداد استخدامی یا انتصابی با شعبه آمریکایی اجباری نیست، ولی انجامپذیر است.
شرایط اخذ ویزای L1 آمریکا برای کارفرما و کارمند
شرکت کارفرما جهت تقاضای ویزای L1 آمریکا میبایست:
رابطه شفاف و چشمگیری با یک شرکت خارج از آمریکا داشته باشد (شرکت مادر، زیرشاخه، شعبه یا شرکت وابسته که به همه آنها سازمانهای ذیصلاح میگویند)
در حال حاضر هم در ایالاتمتحده آمریکا و هم دستکم در یک کشور دیگر، مشغول به فعالیت تجاری باشد یا قرار باشد بهطور رسمی این فعالیت را آغاز نماید. این تجارت میبایست به صورت دائمی و پایسته صورت گیرد. اما لزومی ندارد که یک تجارت بینالمللی باشد.
اینجا معنای فعالیت تجاری عبارت است از: ارائه منظم، سامانمند و پیوسته کالا و یا خدمات از سوی یک سازمان ذیصلاح. صرف حضور یک نماینده یا وجود دفتر یک سازمان ذیصلاح در ایالاتمتحده آمریکا بهعنوان فعالیت تجاری محسوب نمیشود.
شرایط کارمند متقاضی ویزای L1 امریکا عبارت است:
میبایست طی سه سال پیش از ثبت تقاضای ویزا، دستکم به مدت یک سال متوالی برای شرکت فعالیت رسمی کرده باشد.
بخواهد در یکی از موقعیتهای شغلی، مدیریت اجرایی یا مدیریتی برای یکی از زیرشاخههای کارفرما یا یکی از سازمانهای ذیصلاح او فعالیت نماید. (L1A) تمایل داشته باشد برای ارائه خدمات در زمینههای تخصصی وارد کشور ایالاتمتحده آمریکا شود. او میبایست در آمریکا برای یکی از زیرشاخههای کارفرمای شرکت مبدأ یا یکی از سازمانهای ذیصلاح آن فعالیت نماید. (L1B)
موقعیت شغلی مدیریت اجرایی (L1A) یعنی موقعیتی که کارمند در آن بتواند بدون نظارت شدید، تصمیمات گستردهای بگیرد.
موقعیت شغلی مدیریتی (L1A) یعنی موقعیتی که در آن کارمند بتواند بر فعالیت کارکنان حرفه نظارت داشته باشد و آنها را کنترل نماید و سازمان، بخش، زیربخش، عملکرد یا جزئی از سازمان را تحت مدیریت خود داشته باشد. این موقعیت میتواند به توانایی کارمند برای مدیریت یک عملکرد ضروری سازمان در سطوح بالا بدون نظارت مستقیم دیگر نیز اطلاق شود.
نحوه دریافت ویزای L1 آمریکا
موسسه مهاجرتی هلدینگ رسام فرایند دریافت ویزای L1 آمریکا را در زیر شرح داده است:
گام 1 – استخدام وکیل مهاجرت:
ویزای L1 آمریکا جزء آن دسته از ویزاهایی است که بهراحتی اعطا نمیشود. چراکه تنها تحت شرایط بسیار خاصی قابل دریافت میباشد. به همین دلیل لازم است برای دریافت ویزای L1 آمریکا حتماً از یک فرد متخصص، مانند مشاوران موسسه مهاجرتی هلدینگ رسام کمک و مشاوره بگیرید.
گام 2 – جمعآوری مدارک و اسناد موردنیاز:
در این گام باید همه مدارک و اسناد موردنیاز برای ویزای L1 آمریکا را تهیه و جمعآوری نمایید. اینها میتوانند شامل شرح موقعیت شغلی در شعبه یا شرکت قبلی و استخدام بودن در شعبه یا شرکت جدید یا دیگر موارد باشند.
گام 3 – فرم I-129 و فرم تکمیلی L را پر نمایید:
فرم I-129 برای تقاضای اقامت کارمندان غیر مهاجر در نظر گرفتهشده است. پر کردن این فرم برای تقاضا ویزای L1 آمریکا ضروری میباشد. فرم تکمیلی L (L Supplement) نیز بدین منظور ضروری خواهد بود. توجه داشته باشید که تقاضا برای این ویزا باید از سوی شرکت صورت گیرد و نه شخص کارمند. باید در فرم I-129 همه اسناد پیوست چون شواهد فعالیتتان در شعبه یا شرکت قبلی، CV و غیره را ذکر نمایید.
پس از تأیید فرم I-129، در صورتی که به صورت تغییر موقعیت (Change of Status) اقدام مینمایید، میتوانید فوراً برای دریافت ویزای L1 اقدام کنید.
گام 4 – تقاضا برای ویزای L1 آمریکا:
اگر به صورت تغییر موقعیت (Change Of Status) اقدام نمیکنید، در حالت عادی احتمالاً لازم است حضوراً به سفارت یا کنسولگری ایالاتمتحده در یکی از کشور مبدأ بروید و برای ویزای L1 آمریکا تقاضا دهید. در صورت نبود امکان این مورد، میتوانید مرحله تأیید حضوری را در دیگر مراکز رسمی ویزای آمریکا (خارج از کشور) با هماهنگی قبلی انجام دهید. پس از تأیید فرم I-129، ویزای L1 برای شما صادر میشود.
سلام وقت بخیر قصد دارم در امریکا نماییندگی و شعبه با مرکزیت شعبه دبی داشته باشم ایابرای ثبت نمایندگی شرکت در امریکا مانند ویزای e2 بایذ تابعیت یک کشور دیگه رو داشته باشیم یا اینکه میتونیم بصورت l1 ویزا بگیریم
2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
سلام وقت بخیر قصد دارم در امریکا نماییندگی و شعبه با مرکزیت شعبه دبی داشته باشم ایابرای ثبت نمایندگی شرکت در امریکا مانند ویزای e2 بایذ تابعیت یک کشور دیگه رو داشته باشیم یا اینکه میتونیم بصورت l1 ویزا بگیریم
سلام و درود.
لطفا با شماره های دفتر تهران تماس بگیرید.