ویزای استارتاپ کانادا

کشور کانادا در سال ۲۰۲۱ رتبه سومین کشور جهان در راه‌اندازی کسب‌وکار‌های نوپا را به خود اختصاص داده است و یکی از راه‌های محبوب مهاجرت به کانادا و اخذ اقامت این کشور، مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ است. اگر شما هم ایده‌ای تجاری و نو دارید، برای دریافت این ویزا باید آن را برای شرکت‌های سرمایه‌گذار کانادایی بفرستید و از آن‌ها نامه حمایت دریافت کنید؛ پس تایید مدارک، شما می‌توانید برای همیشه مقیم کانادا شوید.

برنامه مهاجرت از طریق استارتاپ کانادا، با هدف جذب نیروی مهاجر کارآفرین و توسعه اقتصاد این کشور ایجاد شده است؛ اگر فکر می‌کنید ایده استارتاپ شما پتانسیل رشد در کشور کانادا را دارد، این مطلب را از دست ندهید. هلدینگ مهاجرتی رسام در ادامه به صفر تا صد ویزای استارتاپ کانادا پرداخته است.

ویزای استارتاپ (Startup Visa) کانادا چیست؟

ویزای startup کانادا یا همان SUV، یک برنامه مهاجرتی است که به کارآفرینان و کسب‌وکارهای نوپا از سراسر جهان امکان مهاجرت به کانادا را فراهم می‌کند. این برنامه با هدف تشویق و پشتیبانی از کارآفرینان خارجی با توانایی‌های مناسب برای راه‌اندازی یا مشارکت در کسب‌وکارهای نوپا در کانادا طراحی شده است. استارتاپ ویزا کانادا به ۲ روش مهاجرتی مختلف ارائه می‌شود:

1- برنامه ملی استارتاپ کانادا (Canada’s Start-up Visa Program)

در این برنامه، کارآفرینان خارجی باید برای شرکت در این برنامه از یکی از شبکه‌های موجود از سرمایه‌گذاران و شرکت‌های سرمایه‌گذاری خصوصی در کانادا حمایت مالی و تعهدات خود را دریافت کنند. پس از اینکه یکی از این شرکت‌ها توافق به همکاری با کارآفرین می‌کند، کارآفرین می‌تواند برای درخواست ویزای استارتاپ به کانادا متقاضی شود.

2- برنامه استارتاپ مناطق محیطی (Regional Pilot Program)

برنامه استارتاپ مناطق محیطی به کارآفرینان فرصت می‌دهد تا به همکاری با یکی از شرکت‌های مورد تایید در یکی از مناطق محیطی کانادا بپردازند. این برنامه به کارآفرینان اجازه می‌دهد که در استان‌ها و مناطق خاص کانادا سرمایه‌گذاری کنند و برای درخواست ویزای استارتاپ وارد فرآیند مهاجرتی شوند.

البته در سال‌های اخیر برخی از موسسات مهاجرتی پیشنهاد اخذ ویزا از طریق خرید استارتاپ در کانادا را مطرح می‌کنند؛ خوب است بدانید که این روش وجود ندارد و برای اینکه بتوانید اقامت کانادا از طریق استارت آپ داشته باشید، باید ایده و کسب و کار خودتان را راه‌اندازی کنید و نمی‌توانید یک ایده استارتاپی را بخرید.

شرایط اخذ ویزای استارتاپ کانادا چیست؟

افرادی که متقاضی مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ هستند، باید چندین معیار خاص داشته باشند. این معیار‌ها و شرایط به‌گونه‌ای طراحی شده تا دولت کانادا مطمئن شود که متقاضیان با استعداد را جذب کشور خود می‌کند. بیایید نگاهی به شرایط متقاضی ویزای استارتاپ کانادا داشته باشیم:

شرایط توضیحات
ایده تجاری خلاقانه باید داشته باشید ایده شما باید با استانداردهای ویزای استارتاپ کانادا سازگاری داشته باشد؛ برای مثال در کشور کانادا ایجاد اشتغال کند و البته قابلیت رقابت با دیگر کسب‌وکار‌های کانادایی را داشته باشد.
تمکن مالی خود را ثابت کنید باید توانایی حمایت مالی برای خود و خانواده‌تان را به مدت ۶ ماه داشته باشید.
مدرک زبان معتبر ارائه دهید آیلتس ۵ را (معادل نمره زبان انگلیسی CLB5 ) باید داشته باشید. علاوه بر آزمون آیلتس، ۲ آزمون CELPIP-G و TEF هم برای اخذ این ویزا پذیرفته می‌شوند.
بتوانید نامه حمایتی یا پشتیبانی را دریافت کنید این نامه از سوی نهادهای حمایتی صادر می شود و نشان‌دهنده این است که این شرکت‌ها روی ایده شما سرمایه‌گذاری خواهند کرد.

هم‌چنین اگر شما دارای سوء پیشینه یا مشکلات پزشکی خاص باشید، ممکن است نتوانید در این برنامه مهاجرتی شرکت کنید. به یاد داشته باشید، یک وکیل مهاجرت به کانادا می‌تواند در بررسی کامل شرایط شما برای استارتاپ ویزای کانادا به صورت استاندارد، به طور تخصصی کمک کند.

مزایای ویزای استارتاپ کانادا

برنامه ریزی برای اخذ استارتاپ ویزا کانادا را همین حالا شروع کنید

مراحل ویزای استارتاپ کانادا چیست؟

مراحل دریافت ویزای استارت آپ کانادا شامل موارد زیر است که هر یک از این مراحل باید به‌ترتیب، با دقت و برنامه ریزی انجام شوند.

1- آماده کردن بیزینس پلن (Business plan):

بیزینس پلن طرح توجیهی است که در آن اهداف کسب‌وکارتان و چگونگی دستیابی به آن‌ها را نشان می‌دهد. بیزینس پلن همان نقشه راه شرکت‌هاست که از نقطه‌نظر‌های مالی، بازاریابی و عملیاتی ارائه می‌شود.

2- یافتن سازمان‌های حمایت کننده (Designated Organization):

این سازمان‌ها رشد‌دهنده کسب و کار‌های نوپا و مورد تایید دولت کانادا هستند و حتماً باید ایده شما را تایید کنند.

3- دریافت نامه ­ساپورت (Letter of Support) از سوی سازمان حمایتی:

در این مرحله سازمان مورد نظر نامه ه­ای تحت عنوان تعهد نامه (Commitment certificate) را برای اداره­ مهاجرت کانادا ارسال می‌­کند.

4- ارسال مدارک و درخواست ویزا از اداره­ مهاجرت کانادا:

شامل مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه، اثبات تمکن مالی، گواهی عدم سوء پیشینه، پاسپورت، مدارک هویتی و تاییدیه پرداخت هزینه ویزا هستند.

ایده‌ها برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشند؟

در مفهوم ویزای استارتاپ کانادا، ایده‌های نوآورانه به ایده‌های کسب‌وکار یا پروژه‌هایی اشاره دارد که دارای ویژگی‌ها و خصوصیات خاصی هستند. ایده‌های نوآورانه در این مفهوم معمولاً به معنای ارائه محصولات، خدمات، یا راهکارهای جدید و متمایز در بازار به منظور حل یک مشکل یا تأمین یک نیاز مشخص است. این ایده‌ها باید دارای ویژگی‌های خاصی باشند:

نوآورانه

ایده شما باید از چیزهای موجود در بازار متمایز باشد. این ممکن است از طریق ایجاد یک محصول یا خدمات جدید، یک فرآیند نوآورانه، یا حل یک مشکل به شیوه جدید باشد.

حل مسئله

ایده شما باید به حل یک مشکل معین یا تأمین یک نیاز خاص در بازار یا جامعه کمک کند. این مشکل ممکن است یک مشکل موجود در صنعت و یا فرصتی باشد که دیگران از آن غافل بوده‌اند.

قابلیت رقابت

ایده شما باید دارای قابلیت رقابت با دیگران در بازار باشد. یعنی  باید بتوانید با رقبا متمایز شوید و مزیت‌های خود را ارائه دهید.

پتانسیل رشد

کسب‌وکار شما باید دارای پتانسیل رشد و توسعه باشد، به این معنا که بتوانید با استفاده از منابع بیشتر، کسب‌وکار خود را گسترش دهید و به یک شرکت بزرگ‌تر تبدیل کنید.

تأثیر اقتصادی

ایده شما باید قابلیت ایجاد اثرات مثبت در اقتصاد کانادا را داشته باشد. این می‌تواند از طریق ایجاد شغل‌های جدید، افزایش تولید، افزایش صادرات، یا ترقی صنایع مختلف باشد.

متناسب با صنعت هدف

ایده شما باید با صنعت یا بخش مشخصی سازگاری داشته باشد و بتواند نیازها و مشکلات این صنعت را حل کند.

قابل اجرا بودن

برای موفقیت کسب‌وکار نه تنها ایده نوآورانه، بلکه همچنین توانایی اجرایی و مدیریت مالی موثر بسیار حیاتی است.

هر چقدر ایده شما مزیت و سود اقتصادی بیشتری داشته باشد،‌ شانس دریافت ویزای استارتاپ کانادا بیشتر می‌شود. فناوری اطلاعات، برنامه نویسی، دیجیتال مارکتینگ، صادرات، تجارت الکترونیک، توانبخشی و مراقبت از سالمندان و به طور کلی مراقبت‌های درمانی مجازی سودآورترین حوزه های کارآفرینی در کانادا به‌شمار می‌روند.

نامه پشتیبانی برای ویزای استارتاپ کانادا چیست؟

نامه پشتیبانی ویزای استارتاپ کانادا (Letter of Support)، ضروری‌ترین پیش‌نیاز این ویزا محسوب می‌شود که بدون داشتن آن، امکان اقدام برای دریافت ویزا وجود نخواهد داشت. این نامه توسط یکی از سازمان‌های تعیین شده که تصمیم به حمایت از یک تجارت نوآورانه را دارد، به متقاضی داده می‌شود. باید بدانید دریافت نامه حمایتی به هیچ عنوان به منزله تایید دریافت ویزای استارتاپ کانادا نیست.

نامه حمایتی شامل چه اطلاعاتی است؟

نامه حمایتی دارای  اطلاعات متغیری دارد اما از رایج‌ترین آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نام و مشخصات نهاد و سازمان‌های تعیین شده
  • مدت اعتبار گواهی تعهد (۶ ماه)
  • مفهوم کسب‌و‌کار (Business Concept) 
  • متقاضی و اعضای تیم (اعضای کلیدی و غیر کلیدی)

هنگامی که ایده یک استارت‌آپ را به‌صورت تیمی ارائه می‌دهید دولت کانادا فقط برای اعضای کلیدی (Essential Applicant) امکان صدور ویزای استارت‌آپ دارد؛ افرادی که حضور آن‌ها در کنار پروژه نقش حیاتی دارد را اعضای کلیدی می‌نامیم. برای مثال اگر ایده شما یک اپلیکیشن باشد، برنامه نویس این اپلیکیشن یکی از اعضای کلیدی است و در صورت تایید شدن ایده، به او ویزای استارت‌آپ کانادا تعلق می‌گیرد.

البته این نکته هم وجود دارد که اگر یکی از اعضای کلیدی گروه به هر دلیلی نتواند ویزا را دریافت کند؛ مثلاً اگر نمره زبان خوبی نداشته باشد، تمام اعضاء دیگر و کل پروژه استارت‌آپی مرود و پرونده مهاجرتی آن بسته می‌شود.

انواع سرمایه‌گذاران در طرح‌های استارتاپی در کانادا

 سرمایه‌گذاران روی استارتاپ‌های خارجی در کانادا به سه دسته تقسیم می‌شوند:

صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطر پذیر
(Venture Capital Funds، ونچر کپیتال‌‌ها)

که بیشتر به دنبال ایده‌هایی با سوددهی بالا هستند و به همین خاطر ایده‌های پر ریسک را هم تایید می‌کنند. حداقل سرمایه‌گذاری مورد تایید این نوع سرمایه‌گذاران روی یک پروژه ۲۰۰ هزار دلار است.

گروه‌های سرمایه‌گذاری انجل
(Angel Investor Groups)

این گروه‌ها در ازای گرفتن بخشی از سهام یک شرکت، روی ایده آن سرمایه‌ذاری می‌کنند. حداقل مقدار سرمایه‌گذاری مورد تایید این گروه‌ها روی کسب و کار‌‌های خارجی، ۷۵ هزار دلار است.

شتاب‌دهنده‌ها
(Startup Incubators)

انکوباتورهای کسب‌وکار سازمان‌هایی هستند که به طور خاص بر روی پرورش و حمایت از توسعه در مراحل اولیه شرکت‌های نوپا متمرکز هستند. آنها طیف وسیعی از منابع، از جمله فضای اداری، مربیگری، فرصت های شبکه، دسترسی به بودجه، و خدمات پشتیبانی کسب و کار را فراهم می کنند.

هر سه این سرمایه‌گذار‌ها مورد تایید دولت کانادا هستند و اگر پس از بررسی طرح کسب‌وکار شما آن را تایید کنند، برایتان نامه حمایت (Letter of support) ارسال می‌کنند. در دست داشتن این نامه حمایتی برای دریافت ویزای استارت‌آپی لازم است.

مقایسه سرمایه‌گذاران در طرح‌های استارتاپی

برای اینکه بدانید برای ارسال طرح اولیه و بیزنس پلن خود به سراغ کدام یک از انواع سرمایه گذاران استارت‌آپ‌ها در کانادا بروید، به این نکات دقت کنید:

صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطر‌پذیر یا ونچر کپیتال‌ها بیشتر به دنبال جذب و تایید ایده‌های بزرگ استارت‌آپی هستند که معمولاً سال‌های اولیه رشد خود را سپری کرده باشند؛ این صندوق‌ها معمولاً درباره رکورد و رقم فروش شما می‌پرسند و می‌خواهند ایده‌های پر بازده با چندین هزار دلار فروش سالیانه  را پیدا کنند؛ پس اگر می‌خواهید بیزنس پلن (طرح کسب و کار) خود را برای این شرکت‌ها بفرستید، حتماً آمار و اعداد را به آن‌ها نشان دهید.

گروه‌های سرمایه‌گذاری انجل تشکیل شده از سرمایه‌گذاران شخصی یا شرکت‌های متوسطی هستند که راحت‌تر از صندوق‌های خطر پذیر پروژه‌ها را قبول می‌کنند؛ راه‌حل آن‌ها معمولا پیشنهاد دریافت سهمی از شرکت است. یعنی شما از ابتدا سهمی از شرکت را در اختیار گروه‌های سرمایه‌گذاری انجل قرار می‌دهید و در ازای آن، این شرکت‌ها روی پروژه شما سرمایه‌گذاری می‌کنند.

انکوباتورهای کسب‌وکار سازمان‌هایی هستند که به طور خاص بر روی پرورش و حمایت از توسعه در مراحل اولیه شرکت‌های نوپا متمرکز هستند. آنها طیف وسیعی از منابع، از جمله فضای اداری، مربیگری، فرصت های شبکه، دسترسی به بودجه، و خدمات پشتیبانی کسب و کار را فراهم می کنند.

پس برای اینکه بدانید کدام سرمایه‌گذار برای ایده شما مناسب‌تر است، ابتدا به ایده خود و پتانسیل‌های تجاری‌اش دقت کنید و سپس سراغ ارسال بیزینس پلن مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ برای یکی از این دسته شرکت‌ها بروید.

علت‌های رد شدن ایده‌های ویزای استارتاپ

همه طرح‌هایی که برای سازمان‌های سرمایه‌گذار کانادایی ارسال می‌‌شوند، لزوما نمی‌توانند نامه حمایتی دریافت کنند و برخی از آن‌ها رد یا ریجکت می‌شوند. در ادامه برخی از دلایل رد شدن ایده‌های استارت آپ ویزا کانادا را برای شما آورده‌ایم:

ناقص بودن مدارک

مشکلات پزشکی در پرونده‌ شما وجود داشته است

سوء سابقه‌ای در پرونده شما وجود داشته است

فعالیت‌های استارتاپی شما به‌‌صورت مستمر نبوده‌ است

نامه حمایتی را ارائه نکرده‌اید

اسناد مالی ارائه شده توسط شما، شفافیت لازم را نداشته‌اند

نمره زبان شما در حد قابل قبول برای سرمایه‌گذاری در کانادا یا یک استان خاص نیست

شرکت‌های سرمایه‌گذار به واقعی بودن مستندات ارائه شما شک کرده‌اند

مشخص شود که شما تنها به دلیل مهاجرت به کانادا اقدام کرده‌ و قصد کمک به اقتصاد کانادا و ارائه طرح تجاری نویی را ندارید

کمک گرفتن از یک مشاور مهاجرت به کانادا، پیش از ارسال ایده‌های استارت‌آپی می‌تواند از به‌وجود آمدن این مشکل‌ها جلوگیری کرده و باعث تایید شدن ایده شما شود.

ویژگی‌ها، مزایا و معایب ویزای استارتاپ کانادا چیست؟

حالا که با شرایط و مراحل اخذ ویزای استارتاپ کانادا آشنا شدید، شاید بخواهید بدانید مهاجرت استارتاپ کانادا، چه مزایا و معایبی دارد. در جدول زیر می‌توانید این مزایا و معایب را ببینید:

مزایای ویزای استارتاپ کانادا

اقتصاد پویا و رو‌به رشد کشور کانادا

کیفیت زندگی بالا در کشور کانادا

وجود اکوسیستم قوی استارتاپی 

تسهیلات مالی دولت برای استارت‌آپ‌ها

معایب ویزای استارتاپ کانادا

❌ رقابت سنگین برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا

❌ ریسک راه‌اندازی کسب‌وکار در یک کشور جدید

❌ تامین هزینه‌های زندگی در ماه‌های پیش از تشکیل شرکت

در سال ۲۰۲۳، شان فریز، وزیر مهاجرت کانادا اعلام کرد که ظرفیت پذیرش و مدت زمان اعتبار استارت آپ ویزای کانادا افزایش یافته است؛ این خبر یعنی دولت کانادا همچنان مشتاق پذیرش افراد با استعداد و دارای ایده‌های نو است.  با این حال پیش از تصمیم‌گیری، توصیه می‌کنیم به همراه مشاوره مهاجرت به کانادا، این مزایا و معایب را به‌خوبی بررسی کنید.

برنامه ریزی برای مهاجرت خود را همین حالا شروع کنید

هزینه ویزای استارتاپ کانادا چقدر است؟

هزینه ویزای استارتاپ کانادا به دو بخش تقسیم می‌شوند:

  • بخشی که شما باید به اداره مهاجرت کانادا بابت بررسی پرونده اقامت خود پرداخت کنید؛
  •  بخشی که نشان‌دهنده تمکن مالی شما برای اقامت در کانادا در ماه‌های اولیه است. 

در ادامه این جدول جزئیات هزینه استارتاپ کانادا برای هر بخش را خواهید دید.

هزینه درخواست پرونده اقامت دائم

برای بررسی پرونده اقامت خانواده‌تان شما باید این مبالغ را برای اداره مهاجرت کانادا واریز کنید.

نام فرد میزان هزینه
فرد متقاضی ۲۱۴۰ دلار
همسر فرد متقاضی ۱۳۶۵ دلار

هر یک از فرزندان فرد متقاضی

۲۳۰ دلار

هم‌چنین اگر لازم است برای همسر خود درخواست کار (work permit) یا برای فرزندتان درخواست تحصیل داشته باشید، باید هزینه‌های درخواست آن را به‌صورت جداگانه پرداخت کنید.

هزینه و میزان تمکن مالی

یکی از شرایط لازم برای دریافت ویزای استارت آپ کانادا، اثبات تمکن مالی به دولت این کشور است. یعنی شما باید بتوانید دولت کانادا را متقاعد کنید که تمکن مالی زندگی در این کشور‌ را پیش از ‌راه‌اندازی شرکت خود دارید. میانگین تمکن مالی برای اقامت در کانادا را به تفکیک تعداد اعضای خانواده در این جدول می‌بینید:

تعداد اعضای خانواده هزینه مورد نیاز
۱ ۱۳.۷۵۷ دلار
۲ ۱۷.۱۲۷ دلار
۳ ۲۱.۰۵۵ دلار
۴

۲۵.۵۶۴ دلار

۵ ۲۸.۹۹۴ دلار
۶ ۳۲.۷۰۰ دلار
۷

۳۶.۴۰۷ دلار

هزینه اعلام شده در این جدول، مطابق با اطلاعات سازمان مهاجرت کانادا است و هر سال به روز می‌شود.

مدت زمان گرفتن ویزای استارتاپ کانادا چقدر است؟

به‌طور میانگین، مدت زمان دریافت گواهی کار (work permit) بین ۴ تا ۶ ماه است. علت طولانی بودن این زمان، این است که سازمان‌های کانادایی باید به‌طور کامل طرح کسب و کار (Business Plan) را بررسی کند و مطمئن شوند شما یک شرکت سودآور خواهید بود و برایتان نامه حمایتی صادر کنند.

هم‌چنین فرایند اقامت دائم به طور میانگین تا ۱۲ ماه زمان می‌برد؛ البته در صورت داشتن گواهی کار، شما می‌توانید در طول این مدت در کانادا مشغول به زندگی و کار شوید.

علت طولانی شدن زمان پرونده مهاجرت استارتاپی به کانادا

البته در برخی از موارد، مدت زمان بررسی پرونده مهاجرت استارت‌آپی شما بیشتر می‌شود؛ دلایل احتمالی این تاخیر می‌تواند یکی از موارد زیر باشد:

  • یکی از اعضای تیم سابقه کیفری یا امنیتی داشته باشد و اداره مهاجرت تصمیم‌ بگیرد تا پیشینه شما را به‌صورت دقیق‌تری بررسی کند.
  • دفتر تایید ویزا لازم دیده باشد برای صدور ویزای شما با دپارتمان‌های دیگر در کانادا یا خارج از کانادا تماس بگیرد.

در این صورت برای چک کردن وضعیت درخواست ویزای خود می‌توانید به وب‌سایت اداره مهاجرت کانادا به آدرس canada.ca مراجعه کنید.

بررسی تخصصی ویزای استارتاپ کانادا با وکیل

در این نوشته به بررسی شرایط، مراحل و هزینه‌های دریافت ویزای استارتاپ کانادا پرداختیم؛ اما نکته مهم این است که هر یک از این شرایط، مراحل یا هزینه‌ها می‌تواند بسته به ایده و کسب‌وکار شما کمی متفاوت باشد.

به همین خاطر پیشنهاد می‌کنیم که پیش از شروع روند مهاجرت از طریق ویزای استارتاپی، ابتدا از یک مشاور یا وکیل مهاجرت به کانادا کمک بگیرید تا با بررسی شرایط و نیاز‌های شما، بهترین مسیر مهاجرت استارتاپی کانادا را به شما پیشنهاد دهند.

امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد؛ در صورتی که سوال یا ابهامی دارید آن را از طریق بخش نظرات با ما در میان بگذارید. فراموش نکنید شرکت‌های بزرگی مثل Shopify، توانسته‌اند از ویزای استارت‌آپ کانادا استفاده کنند، شما هم می‌توانید.

سوالات متداول:

اگر متقاضی ویزای استارتاپ متاهل و دارای فرزند باشد، می‌تواند برای همسر خود Open Work Permit دریافت کند. از سوی دیگر با این ویزا می‌توان برای فرزندان هم مجوز تحصیلی و یا ورک پرمیت گرفت. در این روش فرزندان زیر سن تحصیل ویزای eTA یا Visitor دریافت می‌کنند.

خیر. حتی اگر ایده کسب‌وکار شما در کشور کانادا شکست بخورد، اقامت دائم شما منقضی نخواهد شد.

برنامه استارتاپ ویزای کانادا فارغ از سن، تحصیلات و سابقه کاری به علت وجود ایده نوآورانه اقامت دائم اعطا میکند و سن برای این پروسه ملاک نیست.

شرکت‌های MaRS Discovery District واقع در در تورنتو، Communitech واقع در مونترال و FounderFuel در دانشگاه تورنتو که در زمینه هوش مصنوعی فعالیت دارد، از معروف‌ترین شتابدهنده‌های کانادایی هستند.

× مشاوره آنلاین