مهاجرت به آمریکا
از چه روش هایی می توان به آمریکا مهاجرت کرد؟ بهترین و آسان ترین روش مهاجرت به آمریکا کدام است؟ آیا ایرانیان می توانند برای مهاجرت به آمریکا اقدام کنند؟ مراحل دریافت ویزای تحصیلی آمریکا به چه صورت می باشد؟ برای تحصیل در آمریکا چه مدارکی مورد نیاز است؟ آیا می توان از طریق سرمایه گذاری به آمریکا مهاجرت کرد؟ مراحل دریافت ویزای کاری آمریکا به چه صورت می باشد؟ مراحل ثبت شرکت در آمریکا به چه صورت می باشد؟ چگونه می توان از طریق روابط خویشاوندی برای مهاجرت به آمریکا اقدام نمود؟ آیا از طریق ازدواج می توان اقامت آمریکا را دریافت کرد؟ برای مهاجرت به آمریکا چه نوع ویزاهایی وجود دارد؟ چگونه می توان گرین کارت آمریکا را دریافت کرد؟ چگونه می توان پاسپورت آمریکا را دریافت نمود؟

ایالات متحده آمریکا با داشتن رتبه های برتر جهانی در زمینه هایی چون اقتصاد، تحصیل، رفاه اجتماعی و … همواره مقصد شماره یک برای مهاجرت افراد در سراسر جهان و همینطور ایرانیان عزیز بوده است. پس از فرمان ممنوعیت مهاجرت به آمریکا برای اتباع برخی کشورها از جمله ایران روند مهاجرت به آمریکا بسیار سخت و تقریبا ناممکن گردید. به همین علت بسیاری از موسسات مهاجرتی پذیرش پرونده های مهاجرت به امریکا را از دستور کار خود خارج ساختند. اما در پی لغو فرمان ممنوعیت مهاجرت و سفر ایرانیان به ایالات متحده آمریکا در نخستین روز کاری رئیس جمهور جدید آمریکا، هلدینگ مهاجرتی رسام نیز پروسه پذیرش پرونده متقاضیان مهاجرت به آمریکا را از سر گرفته است. در این نوشتار، روش های مختلف مهاجرت به ایالات متحده معرفی و مورد بررسی قرار گرفته اند. اگر شما نیز قصد مهاجرت به آمریکا را دارید تیم حقوقی هلدینگ رسام خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد می دهد.
به صورت کلی برای دریافت اقامت ایالات متحده آمریکا دو گروه ویزا وجود دارد: ویزای مهاجرتی (Immigration Visa) و ویزای غیر مهاجرتی (Non Immigration Visa). ویزای مهاجرتی (IV) برای آن دسته از افراد که قصد اقامت دائم و زندگی در آمریکا را دارند صادر می گردد. این نوع ویزا را از روش هایی چون سرمایه گذاری و یا پیوستن به خانواده مقیم در آمریکا می توان دریافت نمود. ویزای غیر مهاجرتی (NIV) برای مقاصد گردشگری، تحصیلی، کاری، تجاری و یا ملاقات کوتاه مدت با خانواده صادر می گردد. شایان ذکر است که بسیاری از افراد پس از دریافت این نوع ویزا و حضور در کشور آمریکا بنا به شرایط اقدام به تغییر ویزا نموده و متقاضی دریافت ویزای مهاجرتی می گردند. در ادام روش های مختلف مهاجرت و اخذ اقامت آمریکا معرفی می گردد.
ویزای خانوادگی
یکی از روش های مهاجرتی برای متقاضیان اقامت دائم ایالات متحده، دریافت ویزای خانوادگی می باشد. در این روش فرد متقاضی می بایست از سوی عضوی از خانواده که شهروند آمریکا و یا دارای گرین کارت کشور آمریکا می باشد مورد حمایت قرار گیرد. با توجهبه سن متقاضی و نسبت او با عضو خانواده مقیم آمریکا نوع ویزا نیز متفاوت می باشد.
- ویزای IR2: این ویزا مختص متقاضیان زیر 21 سال و مجردی است که والدین آنها شهروند آمریکا می باشند.
- ویزای F2B: این نوع ویزا مختص متقاضیان زیر 21 سال و مجردی است که والدین آنها دارای گرین کارت آمریکا می باشند.
- ویزای IR5: این نوع ویزا مختص متقاضیانی است که فرزندان آنها شهروند آمریکا می باشند.
- ویزای :F1 این ویزا مختص متقاضیان بیش از 21 سال و مجردی است که والدین آنها شهروند آمریکا می باشند.
- ویزای F3: این نوع ویزا مختص متقاضیان متاهلی است که والدین آنها شهروند آمریکا می باشند.
- ویزای F4: این نوع ویزا مختص متقاضیانی است که خواهر یا برادر آنها شهروند آمریکا می باشد.
- ویزای :F2-A این نوع ویزا مختص متقاضیانی است که همسر آنها دارای گرین کارت آمریکا می باشد.
به طور کلی می توان گفت که شهروندان ایالات متحده آمریکا می توانند برای همسر، فرزند، والدین و یا خواهران و برادران خود درخواست ویزای خانوادگی داشته باشند و افرادی که دارای اقامت دائم ایالات متحده هستند تنها برای همسر و فرزندان مجرد خود می توانند درخواست ویزای خانوادگی داشته باشند.
ویزای نخبگان (EB-1)
ویزای نخبگان آمریکا برای متقاضیانی صادر می گردد که دارای استعدادی خاص و ویژه در زمینه های علمی، هنری و یا ورزشی می باشند و در زمینه های مذکور مقام و جوایز بین المللی دارند. دریافت این ویزا همچنین برای اساتید و محققان ممتاز و برجسته دانشگاهی و نیز مدیران ارشد اجرایی در زمینه های مختلف تجاری که دارای پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آمریکایی می باشند نیز قابل اقدام می باشد.
ویزای سرمایه گذاری (EB-5):
از دیگر راه های مهاجرت به آمریکا، سرمایه گذاری در این کشور می باشد. از آنجایی که ایالات متحده آمریکا دارای اقتصادی بسیار قدرتمند می باشد، صاحبان تجارت های بزرگ همواره علاقمند به سرمایه گذاری و گسترش کسب و کار خود در این کشور پیشروی اقتصادی می باشند. به این منظور کشور آمریکا ویزاهای سرمایه گذاری متفاوتی را ارائه می دهد. البته لازم به ذکر است که تنها ویزای سرمایه گذاری که در دسترس شهروندان ایرانی قرار دارد ویزای سرمایه گذاری (EB-5) می باشد. برای دریافت اقامت دائم آمریکا از این روش، متقاضی می بایست مبلغ 900 هزار دلار در آمریکا سرمایه گذاری انجام دهد. همچنین این سرمایه گذاری می بایست منجر به ایجاد شغل در آمریکا گردد.
ویزای تحصیلی
کشور آمریکا با داشتن دانشگاه های ممتازی چون دانشگاه هاروارد، استنفورد، پرینستون و …. همواره از محبوب ترین مقاصد برای علاقمندان به تحصیل بوده است. سیستم آموزشی پیشرفته و اعتبار جهانی دانشگاه های آمریکا، جایگاه اجتماعی و شغلی ویژه ای برای افراد تحصیل کرده در دانشگاه های آمریکا فراهم نموده است. علاوه بر این از آنجایی که مهاجرت از طریق تحصیل از جمله ساده ترین روش های مهاجرت به آمریکا نیز به شمار می آید افراد بسیاری برای مهاجرت به آمریکا این گزینه را انتخاب می کنند تا علاوه بر بهره مندی از مزیت های تحصیل در این کشور، مسیر خود را برای دریافت اقامت دائم آمریکا هموارتر سازند. کشور آمریکا برای دانشجویان سه نوع ویزای تحصیلی صادر می نماید.
- ویزای F: این ویزا برای دانش آموزان و دانشجویانی که قصد گذراندن دوره های آکادمیک در ایالات متحده را دارند صادر می گردد.
- ویزای M: این ویزا برای متقاضیانی صادر می گردد که قصد شرکت در دوره های فنی و حرفه ای را دارند.
- ویزای J: این نوع ویزا برای فرصت های مطالعاتی صادر می گردد و مختص اساتید دانشگاه، پژوهشگران و متقاضیان دارای مدرک دکتری می باشد.
ویزای کاری
از دیگر روش های مهاجرت به ایالات متحده امریکا، مهاجرت از طریق کار می باشد. دریافت ویزای کاری آمریکا نیازمند داشتن پیشنهاد شغلی یا جاب آفر از سوی یک کارفرمای آمریکایی می باشد. کارفرمایان آمریکایی نیز همچون کارفرمایان اروپایی برای استخدام نیروی کار خارجی می بایست در داخل کشور به مدت سه ماه در سایت های کاریابی و روزنامه ها استخدام کارمند مورد نیاز خود را آگهی کنند و در صورت پیدا نکردن فرد واجد شرایط می تواند برای استخدام فرد خارجی اقدام نماید. در حال حاضر تنها ویزای کاری که در دسترس شهروندان ایرانی قرار دارد ویزای کاری نوع H1B می باشد. متقاضیان این نوع ویزا غالبا دانشجویانی می باشند که پس از فراغت از تحصیل در آمریکا با توجه به رشته دانشگاهی خود برای استخدام در مشاغل تخصصی مرتبط اقدام می نمایند.

ویزای نامزدی
ویزای نامزدی K-1 مختص افرادی می باشد که نامزد آنها یک شهروند آمریکایی است. این نوع ویزا اجازه اقامت 90 روزه در کشور آمریکا را به منظور برگزاری مراسم و ثبت قانونی ازدواج برای متقاضی فراهم می کند. پس از ثبت رسمی ازدواج در آمریکا شخص متقاضی می تواند برای دریافت اقامت دائم آمریکا اقدام نماید. پروسه دریافت ویزای نامزدی معمولا سه تا شش ماه زمان می برد.
لاتاری گرین کارت (DV)
برنامه لاتاری در سال 1990 به منظور حفظ تنوع نژادی درایالات متحده آمریکا ایجاد گردید. کشور آمریکا از طریق این برنامه هر ساله 55000 ویزا را میان متقاضیان مهاجرت به آمریکا قرعه کشی و توزیع می نماید. مهاجرت به آمریکا از طریق لاتاری گرین کارت، برترین و آسان ترین روش مهاجرتی ممکن می باشد. برای ثبت نام در این برنامه هیچگونه محدودیت سنی وجود ندارد. همچنین داشتن تحصیلات عالی و یا اراده مدرک زبان مورد نیاز نمی باشد. با دریافت گرین کارت آمریکا، شخص اجازه اقامت دائم در این کشور را خواهد داشت. داشتن اقامت دائم آمریکا، امکان بهره مندی از خدمات اجتماعی، پزشکی، تحصیلی و حتی سرمایه گذاری در این کشور را برای شخص فراهم می کند. سهم ایرانیان در این برنامه 3500 ویزا می باشد.
تولد در خاک آمریکا
ایالات متحده آمریکا از جمله کشورهایی است که به متولدین داخل مرز جغرافیایی این کشور تابعیت اعطا می کند. به بیان دیگر چنانچه فرزند شما در یکی از مرزهای هوایی، دریایی و یا زمینی آمریکا متولد گردد از همان ابتدا تابعیت کشور آمریکا را دریافت خواهد نمود. شایان ذکر است که فرزند متولد شده در خاک آمریکا تنها پس از 21 سالگی می تواند برای مهاجرت والدین خود به آمریکا اقدام نماید.
