مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ (Start up)
روش استارتاپ به افرادی پیشنهاد میگردد که قصد دارند علاوه بر مهاجرت به کشور زیبای کانادا، استارتاپ و کسب و کاری جدید همراه با نوآوری که قابلیت گسترش در سطح جهانی را دارد، در این کشور راهاندازی کنند. در ابتدای راه مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ، به نظر میرسد شروع تجارت و یا داشتن بیزینس در کشوری که در آن هیچ سابقه و تجربهای ندارید، ناممکن است، اما لازم به توضیح است که دولت کانادا تمامی دشواریها، ریسکها و مشکلاتی را که کارآفرینان ممکن است داشته باشند در نظر میگیرد. در صورتی که در روند پیشرفت استارتاپ مشکلی به وجود بیایید و کارآفرینان در این راه موفق نباشند، اقامت از راه استارتاپ را باطل نمیکند تا فرد بتواند در زمینه کاری دیگری اقدام نموده و شروع به فعالیت نماید. برای روشن شدن مسیر اخذ اقامت از طریق استارتاپ start up، مشاوران ما در هلدینگ رسام مطالب به شرح ذیل را آماده کردهاند. در صورت تمایل جهت شروع استارتاپ بهتر است اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشید.

ویزای استارتاپ (start-up visa)
کشور کانادا طرح اخذ اقامت دائم کانادا از طریق برنامه استارتاپ را در سال 2018 به صورت دائمی اجرایی کرد و اجرای این طرح به معنی این است که دولت کانادا تمایل دارد تعداد نسبتاً زیادی از متقاضیان خلاق و کارآفرینان دارای طرح تجاری نوآورانه را بپذیرد تا هم باعث خلاقیت در بازار کسب و کار این کشور شوند و هم این افراد برای مهاجرت و دریافت اقامت اقدام نمایند.
یکی از شروط لازم برای این طرح داشتن فاکتور ابتکار و خلاقیت در استارتاپ مطرح شده است و متقاضی نمیتواند کسب و کارهای مرسوم و متداول همانند اداره فرانچایز یا نمایندگی، مدیریت یک رستوران و … را برای شروع استارتاپ پیشنهاد نماید. زمینههایی که متقاضی میتواند در پروسه استارتاپ معرفی نمایند یا نباید پیش از این وجود داشته و اجرا شده باشد و یا اینکه با یک طرح ابتکاری باعث گسترش و پیشرفت یک کسب و کار گردد.
انواع مختلف طرحهای مبتکرانه و جدید توسط سازمانهای حمایتی بررسی میگردد و افراد متقاضی میتوانند با دریافت مشاوره و کمک از مشاوران با سابقه هلدینگ رسام ایدههای خود را گسترش داده و تکمیل نموده و طرح تجاری ایده آلی را به منظور ارائه به دولت کانادا آماده نمایند.

همانطور که گفته شد، لازم است متقاضی برای شروع یک استارتاپ در کشور کانادا، علاوه بر در نظر گرفتن شرایط مالی، ایده جدید جهت تنظیم بیزینس پلن را مورد نظر داشته باشد.
در پروندههای استارتاپ از همان ابتدا مجوز اقامت دائم یا کارت PR برای متقاضی صادر خواهد شد و دریافت PR به تأیید صحت عملکرد استارتاپ بستگی ندارد. چنانچه فرد متقاضی تمایل به اخذ ویزای استارتاپ کانادا را داشته باشد، بایستی مدت زمان لازم برای بررسی مدارک توسط دولت کانادا را در نظر بگیرد، با ارسال درخواست برای CIO و انجام بررسیهای لازم، ویزای Start up متقاضی تایید میگردد.
پروسه استارتاپ کانادا جهت، دعوت و حضور کارآفرینان برای برنامهریزی و راهاندازی یک کسب و کار یا برنامه تجاری کاربردی در کشور کانادا است. چنانچه فرد متقاضی بتواند تأیید دولت کانادا و سازمانهای مرتبط را در مورد بیزینس مورد نظر کسب نمایند و نشان دهد که حداقل شرایط را دارا هست و نیز راههای توسعه و گسترش طرح در سطح جهانی را در نظر گرفته و در طرح و ایده خود عنوان نماید، امکان دریافت اجازه شروع برنامه استارتاپ را خواهد داشت. دولت کانادا، به منظور تحلیل و بررسی استارتاپ های معرفی شده، سازمان های ذیصلاحی را در نظر گرفته و به متقاضیان معرفی کرده است.
در صورتی که طرح و برنامه خلاقانه و جدیدی را مد نظر دارید، میتوانید به منظور دریافت تأیید و حمایت از یکی از سازمانهای منتخب حمایتی کانادا اقدام نمایید. سازمان منتخب حمایتی به گروه تجاری گفته میشود که امکان سرمایهگذاری در بیزینس پلن متقاضی را داشته و یا توانایی حمایت و پشتیبانی از طرح را داشته باشند.

ویژگیهای پلن تجاری استارتاپ
- جدید و خلاقانه باشد.
- باعث ایجاد شغل در کشور کانادا شود.
- قابل گسترش در سطح جهانی باشد.
شرایط لازم جهت دریافت ویزای استارتاپ و دریافت اقامت کانادا
- حداقل 10 درصد از سهام برای فرد متقاضی اقامت باشد و این در صورتی است که بیشتر از یک نفر از طریق این بیزینس پلن متقاضی مهاجرت باشند.
- حداقل 50 درصد از سهام مربوط به بیزینس تحت مالکیت متقاضیان و پیشنهاد دهندگان طرح تجاری باشد. (سهام همراه با حق رأی)
- حداکثر 5 نفر میتوانند برای راهاندازی و شروع یک استارتاپ به دولت کانادا درخواست ویزا دهند.
- اخذ نامه حمایتی (Letter of Support) از یکی از سازمانهای حمایتی تأیید شده توسط کشور کانادا.
با معرفی طرح به یکی از سازمانهای تایید شده، نامه حمایت از طرح برای متقاضی اخذ میگردد و در صورت نداشتن این نامه، درخواست متقاضی جهت دریافت ویزای استارتاپ تایید نمیگردد.
- کسب نمره CLB5 برای متقاضیان:
داشتن تسلط به زبان انگلیسی یا فرانسوی موفقیت کسب و کار در کانادا را تضمین میکند. به همین دلیل متقاضی بایستی حداقل نمره 5 را در هر کدام از آزمونهای استاندارد سنجش زبان به دست آورد. متقاضی برای دریافت ویزای استارتاپ باید در مهارتهای Reading ،Writing ،Listening و Speaking حداقل نمره CLB5 مربوط به زبان انگلیسی و فرانسوی و یا یکی از این زبانها را کسب نموده باشد، در غیر این صورت تقاضای مربوط به ویزا و استارت اپ تایید نمیگردد.
- مهیا نمودن یک حساب بانکی دارای موجودی هزینه لازم برای زندگی یک سال متقاضیان
دولت کانادا، برای افرادی که از روش استارتاپ جهت دریافت ویزا و مهاجرت اقدام می کنند، هیچ نوع کمک مالی در نظر نگرفته است. به همین دلیل فرد یا افراد متقاضی در یک طرح تجاری باید توانایی پرداخت هزینههای زندگی خود و همراهانشان را داشته باشند و بتوانند در هنگام ارائه تقاضای ویزا ثابت کنند این مبلغ را در اختیار دارند.

با مطالعه مطلب فوق، بخشهای مهم دریافت ویزا و اقامت از طریق استارتاپ کانادا را متوجه شدهاید:
- کسب نامه حمایتی از سوی موسسه و سازمان مورد قبول کانادا برای شروع برنامه ویزای استارت آپ
- تنظیم مدارک و ارسال درخواست به منظور اخذ اقامت جهت راه اندازی یک استارتاپ در کشور کانادا
تعدادی از سوال های متداول در مورد استارتاپ کانادا
آیا بعد از اخذ اقامت دائم کشور کانادا، متقاضی الزامی در خصوص راهاندازی ایده دارد؟
خیر. در صورت اخذ اقامت دائم در روش استارتاپ، متقاضی الزامی به راهاندازی ایده نخواهد داشت.
حداکثر چند نفر میتوانند از طریق یک طرح تجاری برای مهاجرت به کانادا تقاضا کنند؟
حداکثر ۵ نفر و هرکدام باید حداقل 10 درصد از سهام شرکت را به خود اختصاص دهند.
حتما توجه گردد مشخصات و اطلاعات کلیه افراد متقاضی بایستی به دولت کانادا ارائه گردد تا توسط این کشور بررسی شود و همگی افراد باید امتیاز لازم را کسب کنند. نکته حائز اهمیت در این مورد این است که در صورت عدم تایید حتی یک نفر از نفرات معرفی شده، همگی افراد توسط آفیسر مردود میگردند.
آیا با معرفی هر بیزینسی میتوان وارد برنامه استارتاپ شد؟
خیر. بیزینس و طرح معرفی شده باید مشخصات خلاقانه بودن و امکان رشد و گسترش را داشته باشد و به اصطلاح (high-growth plans) باشد.
ارسال دیدگاه
پرستار