اقامت کاری آلمان (BLUE CARD)

قوانین موجود در آلمان و شرایط جدید اقامت کاری آلمان در سال 2019

اگر قصد اقدام جهت دریافت ویزای کاری آلمان (BLUE CARD) یا ویزای جست و جوی کار آلمان را دارید، حتما مطالب و مقاله زیر را مطالعه نمایید و با داشتن اطلاعات کامل پا در این مسیر بگذارید.

با توجه به قوانین موجود در آلمان و قوانین و شرایط جدید اقامت کاری آلمان سال 2019، قوانینی در آلمان به تصویب رسیده است تا روند پرونده  مهاجرین کاری و اقامت کاری آلمان برای مهاجرین را ساده تر نماید. به خاطر کمبود نیروی کار در کشور آلمان، روند اقامت نیروهای متخصص که در زمینه حرفه ای خود دارای تحصیلات هستند و دوره های آموزشی مربوطه را گذرانده اند، آسانتر از قبل شده است و شرکت های آلمانی اجازه دارند اتباع غیر اروپایی را از خارج از اتحادیه اروپا استخدام نمایند.

پرسشهای اصلی در زمینه اقامت کاری آلمان (BLUE CARD)

پرسشهای اصلی در زمینه اقامت کاری آلمان (BLUE CARD) به صورت زیر می باشد و باعث می شود که متقاضیان با داشتن جواب این پرسش ها به ویزا و اقامت کاری آلمان برسند و در ادامه این مطلب به این پرسش‌های پاسخ داده شده است.

  1. ویزای اقامت کاری آلمان (BLUE CARD) چیست؟
  2. ویزای کاری یا اقامت کاری آلمان (BLUE CARD) چه انواعی دارد؟
  3. شرایط لازم جهت دریافت ویزا یا اقامت کاری آلمان (BLUE CARD) چیست؟
  4. پروسه دریافت ویزای اقامت کاری (BLUE CARD) به چه صورت است؟
  5. داشتن دعوتنامه کاری برای دریافت این نوع ویزا الزامی است؟
  6. دعوتنامه کاری از شرکت های آلمانی باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟
  7. آیا می توان مشکل نداشتن دعوتنامه‌ی کاری را حل کرد؟
  8. لیست مشاغل مورد نیاز آلمان در سال 2019 شامل چه مشاغلی می باشد؟
  9. ویزای کار آلمان (BLUE CARD) با اعتبار چند سال صادر می گردد؟
  10. آیا این نوع از اقامت به خانواده هم تعلق می گیرد؟
  11. تسهیلاتی که برای اعضای خانواده در این نوع از ویزا وجود دارد شامل چه مواردی می باشد؟
  12. شرایط تبدیل ویزای کاری به اقامت کاری آلمان چه مواردی می باشد؟
  13. مزایای این ویزا چیست؟
  14. مزایا، محدودیت‌ها و معایب ویزای کاری چیست؟
  15. پروسه اخذ اقامت کاری آلمان (BLUE CARD) چقدر زمان می برد؟
  16. مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای اقامت کاری آلمان (BLUE CARD) چه مدارکی می باشند؟
  17. آیا دریافت اقامت دائم و پاسپورت آلمان از طریق ویزای اقامت کاری آلمان (BLUE CARD) امکانپذیر می باشد؟

ویزای کاری (BLUE CARD) یا اقامت کاری آلمان چیست؟

کشور آلمان یکی از  قدرتمندترین اقتصادهای جهان را دارد و در اروپا، اقتصاد آلمان بوده که توانسته تاکنون مانع فروپاشی حوزه ی یورو شود. آلمان جز سه کشور برتر جهان در زمینه علوم مهندسی و صنعتی می‌باشد و بازار کار کشور آلمان یکی از بزرگ ترین و جذاب ترین بازارهای کار برای متخصصان دیگر کشورهای جهان بوده است. اما در سالهای اخیر، این بازار کار جذاب، دچار یک نیاز شده است و آن نیاز هم، کمبود نیروی متخصص می‌باشد. به دلیل رشد منفی جمعیت در آلمان، صنعت این کشور دچار تبعات کمبود نیروی متخصص شده است و بر همین اساس، سیاست مداران آلمان در سال های اخیر دست به کار شده اند و با تصویب و اجرای قوانین تشویق کننده، سعی داشته اند با جذب مهندسین و متخصصان سایر کشورها به سمت صنعت و بازار قدرتمند کشور، جایگاه اقتصادی و صنعتی این غول اقتصادی جهان را بتوانند همچنان حفظ کنند و همانطور که در بالا اشاره شد طبق قوانین مهاجرتی سال 2019، انجام پروسه اخذ ویزای کاری برای متخصصین ساده تر شده است.

مهاجرت به کشور آلمان از روش اقامت کاری آلمان یا BLUE CARD بلوکارت یا کارت آبی یکی از روش های جذاب مهاجرت به کشورآلمان می باشد که مجموعه هلدینگ رسام می تواند شما را در انجام این پروسه از ابتدا تا مرحله اخذ اقامت دائم همراهی نماید.

ویزای کاری (BLUE CARD) یا اقامت کاری آلمان چه انواعی دارد؟

ویزای جست و جوی کار (جاب سیکر Job Seeker)

چنانچه شما دعوت نامه کاری از طرف یک کارفرما یا شرکت در آلمان ندارید، با داشتن ویزای جست و جوی کار (که در بعضی منابع با نام ویزای “کارجویان آلمان” نیز مطرح شده است) شما 6 ماه وقت در اختیار دارید تا در کشور آلمان شغل مناسب خود را پیدا کنید. اگردر مدت 6 ماه بتوانید شغل مناسب خورا پیداکرده، با کارفرما به تفاهم برسی و قرارداد کاری با شرایط حقوقی مورد تایید دولت آلمان را امضا کنید. ویزای جست و جوی کار شما به ویزای بلو کارت یا بلو کارد تبدیل می گردد. این نوع ویزا شرط خاصی ندارد. در واقع به متقاضی این اجازه داده می شود تا بدون دعوتنامه کاری در کشور آلمان به پیدا کردن کار بپردازد. نکته ی مهم و قابل توجه در این نوع از ویزا این است که شغلی که فرد پیدا می کند باید مرتبط با رشته  تحصیلی باشد.

بلو کارت یا بلو کارد، اقاامت کاری آلمان (Blue Card)

کارت آبی یا   EU Blue card در حالت کلی یک اجازه کار مورد تایید در کلیه کشورهای عضو اتحادیه اروپاست و افراد متخصص با داشتن بلو کارت به راحتی می توانند در اتحادیه اروپا کار و فعالیت کنند. قانون و پروسه Blue card به دلیل  جذب راحت نیروی کار متخصص در اتحادیه اروپا به وجود آمده است.

شرایط لازم جهت دریافت ویزا یا اقامت کاری آلمان (BLUE CARD) چیست؟

داشتن تحصیلات، تخصص و سابقه کاری و حرفه ای در ارتباط با شغل و حرفه ای که قصد فعالیت در آلمان را دارید و همچنین داشتن مدرک زبان آلمانی از جمله مهم ترین شرایط جهت شروع پروسه دریافت ویزای کاری و اقامت کاری آلمان می باشد.

از شرایط و موارد مورد نیاز ویزای اقامت کاری آلمان می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  1. داشتن پیشنهاد شغلی (Job Offer) مورد تایید از کارفرماهای آلمانی
    * آشنایی با زمینه شغلی و ارتباط با شرکت های معتبر در زمینه تحصیلی و حرفه ای از جمله مواردی است که احتمال دریافت ویزا را برای متقاضی افزایش می دهد.
  2. داشتن مدرک تحصیلی معتبر که بتوانید تاییدیه های مرتبط را دریافت نمایید. (تاییدیه ZAB)
    * مدرک فنی حرفه‌ای یا آموزشگاهی به تنهایی قابل قبول و مورد تایید نمی‌باشند.
  3. داشتن مدرک معتبر جهت تایید سابقه کار
    * ترجیح اثبات با سابقه بیمه تأمین اجتماعی می باشد و حداقل ۲ سال باید باشد.
  4. داشتن تسلط کافی به زبان آلمانی
    * ترجیح در داشتن مدرک زبان آلمانی است (A2 یا B1)
  5. همچنین آشنایی داشتن با کشور آلمان، شرایط اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، جغرافیایی و تاریخی کشور آلمان نیز از جمله موارد تأثیرگذار است.

پروسه دریافت ویزای اقامت کاری آلمان (BLUE CARD) به چه صورت است؟

  • اولین اقدام گرفتن وقت از سفارت، جهت اخذ ویزای جست و جوی کار می باشد
  • در مرحله بعدی آماده کردن مدارک و تاییدیه های لازم جهت روز مصاحبه می باشد.
  • از اقدامات مهم تلاش جهت دریافت یک پیشنهاد یا قرارداد کاری (Job Offer) در کشور آلمان است که جهت دریافت ویزا بسیار تأثیرگذار می باشد. به علاوه لازم به توضیح است داشتن دعوتنامه کاری یا قرارداد کاری در روند دریافت ویزای کاری الزامی نمی باشد.
  • همچنین آمادگی و اطلاعاتی که کارشناسان هلدینگ رسام با توجه به پرونده های مهاجرتی، می توانند در مورد نوع سوالات و روند مصاحبه در اختیار متقاضیان بگذارند بسیار کمک کننده می باشد.

لیست مشاغل مورد نیاز آلمان در سال 2019 چیست؟

لیست مشاغل به صورت سالانه توسط کشور آلمان تهیه و اعلام می گردد ولی اعلام لیست مشاغل به معنی این نیست که تخصص و حرفه های دیگر امکان دریافت ویزای اقامت کاری آلمان را ندارند بلکه تخصص ها و مشاغل ذکر شده شانس بیشتری جهت دریافت ویزا در مدت کوتاه دارند.

لیست رشته‌های مهندسی با امکان دریافت ویزای اقامت کاری آلمان:

  1. مهندسی فناوری اطلاعات (IT)
  2. مهندسی کامپیوتر
  3. مهندسی نرم افزار و یا سخت افزار
  4. مهندسی برنامه نویسی
  5. مهندسی صنایع
  6. مهندسی خودرو
  7. مهندسی مکانیک
  8. مهندسی الکتروتکنیک
  9. مهندسی برق (و یا برق صنعتی)
  10. مهندسی الکترونیک (انواع گرایش ها)
  11. مهندسی معماری
  12. مهندسی عمران
  13. مهندسی ساختمان
  14. مهندسی پروژه
  15. مهندسی تجهیزات بهداشتی
  16. مهندسی جوش
  17. مهندسی پزشکی
  18. مهندسی فناوری حفاری
  19. مهندسی ژنتیک
  20. مهندسی شیمی
  21. مهندسی قدرت
  22. مهندسی مخابرات
  23. مهندسی مکانیک خودرو
  24. مهندسی مواد
  25. مهندسی اپتیک و لیزر
  26. مهندسی احتراق
  27. مهندسی محیط زیست
  28. مهندسی معدن
  29. مهندسی مکاترونیک
  30. مهندسی نفت
  31. مهندسی هوافضا
  32. مهندسی اتوماسیون صنعتی
  33. مهندسی لجستیک

لیست برخی از رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی با امکان دریافت ویزای اقامت کاری آلمان:

  1. پزشک عمومی
  2. دامپزشکی
  3. پرستاری
  4. مامایی
  5. ارتوپدی
  6. توان بخشی
  7. شنوایی شناسی
  8. بینایی سنجی
  9. زیست شناسی
  10. بهداشت، درمان و مراقبت
  11. مشاغل بیمارستانی
  12. نگهداری سالمند

لیست سایر مشاغل و تخصص ها با امکان دریافت ویزای اقامت کاری آلمان:

  1. ادمین شبکه
  2. علوم پایه
  3. لوکوموتیورانی
  4. رباتیک
  5. مدیر و مهندسی فروش
  6. مدیر و مهندسی پروژه
  7. مدرس اتوماسیون صنعتی
  8. وکیل حقوقی و بازرگانی
  9. متخصص مالیات
  10. حسابدار مالی و حسابرس
  11. تحقیقات فنی و توسعه علم
  12. مکانیک ساخت و ساز
  13. مشاغل مرتبط با سازه‌های الکتریکی
  14. تکنولوژی ماشین‌های الکتریکی
  15. متخصص فن آوری فلزی – فناوری ساخت
  16. مشاغل مرتبط با ساخت و ساز ساختمان
  17. مشاغل مرتبط با لوله کشی، گرمایش، تهویه مطبوع
  18. مشاغل مرتبط با کوره و سیستم‌های گرمایش هوا
  19. تکنولوژیست صنعت
  20. فرایند مدیریت در برق
  21. سنگ تراشی
  22. ردیابی خودرو
  23. مشاور شرکت
  24. مدیریت خرید
  25. دستیار فروش
  26. مدیریت توزیع
  27. مدیر منابع انسانی
  28. مشاور بیمه
  29. بانک

مدت زمان دریافت ویزای اقامت کاری آلمان

در حال حاضر با توجه به اعلامیه های جدید مدت انتظار مصاحبه سفارت، حدود یک سال می باشد و این مدت زمان مناسبی جهت تقویت زبان، آشنایی و مکاتبه با شرکت ها و کارفرمایان آلمانی می باشد.

مزایای ویزای اقامت کاری آلمان

  • امکان داشتن شغل در یکی از بهترین کشور های جهان
  • روشی کم هزینه و با ریسک پایین
  • احتمال تایید و صدور ویزا بیشتر از 70 درصد
  • امکان اخذ اقامت دائم و اخذ پاسپورت کشور آلمان
  • امکان اخذ اقامت دائم همراهان
  • امکان تحصیل رایگان فرزندان
  • امکان کار همراه به صورت تمام وقت

محدودیت و معایب ویزای اقامت کاری آلمان

  • احتمال پایین پیدا کردن شغل از داخل ایران
  • زمان بر بودن تبدیل به اقامت دائم (از 21 ماه تا 33 ماه)
  • داشتن تسلط به زبان آلمانی

مدارک لازم جهت اخذ اقامت کاری آلمان (کارت آبی) (BLUE CARD)

  • فرم درخواست
  • ۲ عدد عکس ۳ در ۴
  • ترجمه آلمانی شناسنامه
  • قرارداد کاری
  • مدارک تحصیلی تایید شده
  • تاییدیه مدارک تحصیلی ZAB
  • رزومه کامل
  • انگیزه نامه (sop)
  • مدرک زبان آلمانی (حداقل B1)
  • بیمه درمانی شامل ۹۰ روز اعتبار

شرایط لازم جهت دریافت ویزای اقامت کاری آلمان،کارت آبی آلمان، بلوکارت یا blue card آلمان

  • شما بایستی فارغ التحصیل دانشگاه معتبری باشید که مورد تایید کشور آلمان باشد.
  • شما بایستی قرارداد کاری مرتبط با رشته تحصیلی، با شرکت یا کمپانی آلمانی در دست داشته باشید. قابل ذکر است که شما بدون پیشنهاد کاری نمیتوانید اقدام جهت دریافت کارت آبی آلمان نمایید.
  • بایستی حقوق دریافتی شما در قرارداد منعقد شده با شرکت ذکر شده در آلمان حداقل سالی 45000 یورو باشد حال اگر شما فارغ التحصیل رشته های علوم پایه و ریاضیات، رشته آی تی و گروه مهندسین، اقشار پزشک بجز دندان پزشکان باشید کفایت می کند که حقوق شما سالی 35000 یورو باشد. رشته های ذکر شده جز مشاغل خاص و مورد نیاز در کشور آلمان می باشد.

مزایای کارت آبی آلمان:

  1. به عنوان یک اقامت کاری، قابل تمدید و قابل تغییر به اقامت دائم آلمان است، یعنی دارنده آن اجازه اقامت و کار در آلمان دارد. سهولت در مهاجرت و دریافت اقامت، اجازه کار در کل اتحادیه اروپا، مهمتر آنکه شما می توانید خیلی سریعتر از گذشته اقامت دائم آلمان را دریافت کنید یعنی با داشتن مدرک زبان آلمانی B1  بعد از 21 ماه و در غیر این صورت بعد از ۳۳ ماه واجد شرایط گرفتن اقامت دائم می شود.
  2. خانواده فرد دارنده کارت آبی (همسر، فرزند) حق کار و زندگی در آلمان را به مدت اعتبار اجازه اقامت فرد متقاضی دارند.
  3. قانون کارت آبی تسهیلاتی برای کارفرمایان در نظر گرفته طوریکه اولویت بندی های استخدام شهروندی را حذف کرده و کارفرما بدون هماهنگی با اداره کار آلمان می تواند متخصصان خارجی اتحادیه را استخدام نماید.